HEEMSKERK - Door 3 nederlagen op rij dit kalenderjaar, was DSS in stand weggezakt naar de 10e positie. Het puntenverschil in de middenmoot is dit seizoen klein, met als gevolg dat een team snel kan stijgen, maar ook snel kan dalen. De tegenstander van DSS, Quintus dames 2 uit Kwintsheul, stond met 6 punten op een 16e plek. Het was voor DSS noodzakelijk zaterdagavond 4 februari de punten in Heemskerk te houden, om te voorkomen dat zij nog verder naar beneden zou zakken.

Aan het begin van de eerste helft was DSS de best spelende ploeg van het veld. In de dekking werd flink aangepakt en de passing van de Zuid-Hollandse speelsters werd onder druk gezet met als gevolg dat zij veel technische fouten maakten. Aan de andere kant wist DSS makkelijk het net te vinden. Met name, de van blessure teruggekeerde, Kim de Ruyter was middels doelpunten die ontstonden uit de 1e fase zeer doeltreffend en scoorde in totaal 12 keer! Na tien minuten spelen was het daardoor 8-4. Het spel van DSS swingde weer als vanouds. Sandra van Dijk maakte door een invalbeurt, op haar verjaardag, haar rentree bij dames 1. De stand ging van 10-5 naar 16-7 en na 30 minuten spelen stond er 20-14 op het scorebord.

De tweede helft had DSS meer moeite met het bespelen van de dekking van Quintus. Er waren weinig ruimtes en de kansen die werden gecreëerd, werden niet afgerond waardoor de Heemskerksen het lastiger kregen (28-23). Het publiek in Sporthal de Waterakkers bleef de thuisploeg aanmoedigen. Er waren hier en daar nog steeds mooie acties zichtbaar in het spel van DSS, zoals de stops van Indy Bangma in het doel. Het laatste doelpunt van de avond werd gemaakt door jeugdspeelster Demi Steentjes en zij bracht de stand naar 30-24. DSS was blij met de winstpunten en het doorbreken van de negatieve spiraal van het verliezen afgelopen weken.

Zij kunnen dan ook met meer vertrouwen kijken naar de wedstrijd tegen Foreholte die op zaterdag 11 februari om 19.00 uur wordt gespeeld in Voorhout. Foreholte staat met 11 punten op de 13e plek in de ranglijst. Daarna heeft DSS een tijdje rust (vanwege de voorjaarsvakantie en een verzette wedstrijd). Zij komen op donderdag 9 maart (let op: doordeweekse avond) pas weer in actie tegen VZV om 20.00 uur. Die wedstrijd zal in Heemskerk worden gespeeld.

Doelpunten: Kim de Ruyter (12), Angelique de Groot (4), Natasja de Vries (4), Sandra van Dijk (3), Hiske van der Weide (2), Maxime Sinnige (2), Demi Steentjes (1), Daphne Neeft (1) en Kris van der Wijst (1).