HEEMSKERK - Zaterdag 5 januari speelden de dames van DSS de eerste wedstrijd van het nieuwe jaar. Er mocht worden aangetreden tegen BFC uit Beek (Limburg) en DSS stond een punt boven de eerder genoemde ploeg.

In eigen huis schoot DSS uit de startblokken. Met drie breaks en vier goed uitgespeelde aanvallen wist de Heemskerkse ploeg al snel op een 7-3 voorsprong te komen. Langzamerhand werd de voorsprong uitgebreid (11-6), en werd er gerust met een stand van 15-7.

Na rust deed DSS er zelfs nog een schepje bovenop en wist een verschil van tien punten te creëren (20-11). Dit kwam vooral door een collectief sterke dekking waarbij de passing van de tegenstander onder druk werd gezet en de bal een aantal keer werd veroverd. Het laatste kwartier ging DSS chaotischer spelen en maakte daarbij aanvallende fouten. Hierdoor kon BFC dichterbij komen (23-17), maar de overwinning is geen enkel moment in gevaar geweest.

De einduitslag van 24-18 maakt dat DSS haar plek in de middenmoot heeft verstevigd (9e plek). Volgende week wordt op zondag 13 januari gespeeld tegen Quintus dames 2 in Kwintsheul om 13.30 uur.

Doelpunten: Van Elsacker (10), de Groot (5), Wilmsen (5), Sinnige (2),van der Kolk (1) en Ris (1).