HEEMSKERK - Na drie wedstrijden op rij te hebben gewonnen, ging DSS zaterdag 25 januari onderuit tegen PSV uit Eindhoven. In Sporthal de Waterakkers stapte DSS met 16-30 als verliezer van het veld.

De Heemskerkse dames keken binnen tien minuten tegen een achterstand van 1-6 aan. Aanvallend werden de kansen die er gecreëerd werden, niet goed benut en de omschakeling van aanval naar dekking was niet vlot genoeg. De Eindhovenaren hielden de voorsprong vast. De dames van DSS lieten de schouders niet hangen en deden hun best om de stand gelijk te trekken, dit lukte niet maar ze kwamen wel dichterbij (7-11). Vlak voor rust lieten zij het opnieuw lopen waardoor de stand na 30 minuten spelen 7-15 was.

PSV wist ook in de tweede helft makkelijk doel te treffen, daarentegen had DSS moeite om tot scoren te komen. De thuisploeg bleek ook last te ondervinden van het wegvallen van twee basisspeelsters (Britt van Elsacker en Angelique de Groot) die de wedstrijd niet uit konden spelen door opgelopen blessures. Desondanks scoorden Yara Buurmeijer (vanaf cirkel), Jet van der Kolk (afstandschot) en Maxime Sinnige (schijnbeweging) een aantal mooie doelpunten. De einduitslag gaf uiteindelijk een flink verschil aan, doordat PSV de laatste minuten DSS op snelheid wist te breken. De teams verlieten het vinyl met een eindstand van 16-30.

DSS zakt hierdoor weer een plaatsje in de ranking van de Eerste Divisie. Momenteel staan zij 10e van de 14, echter E&O en VELO (twee ploegen die met één punt onder DSS staan) moeten op het moment van schrijven van dit verslag nog tegen elkaar spelen. Volgende week speelt DSS op zondag 2 februari om 14.00 uur tegen Fortissimo in Cothen.

Doelpunten: Yara Buurmeijer (5), Jet van der Kolk (4), Maxime Sinnige (4), Murron Ris (1), Ilse Groot (1) en Yvett van Dijk (1).