WATERINGEN - DSS reisde zaterdag 28 september naar Wateringen om te spelen tegen het gepromoveerde VENECO/VELO.

De eerste minuten van de wedstrijd speelde DSS slap en ongeconcentreerd. Ze werden overlopen tot een 5-2 achterstand. Daarna raapten de Heemskerksen zichzelf bij elkaar, want ze wilden zich niet zomaar gewonnen geven. In de dekking werd beter samengewerkt en aanvallend was er meer beweging zonder bal. Dat was nodig, want VELO hanteerde een zeer offensieve dekking. DSS kwam terug tot een stand van 8-8. Er werd hoog tempo gespeeld met als gevolg veel doelpunten, maar ook regelmatig balverlies aan beide kanten. Daardoor was de stand halverwege de wedstrijd 14-15.

DSS ging de tweede helft beter van start. Er werd meer rugdekking gegeven en DSS wist zelfs met vier speelsters (2 uitsluitingen van 2 minuten) VELO te beletten om te scoren. Echter de Heemskerkse dames misten aanvallend zelf ook enkele kansen waardoor zij geen gat konden slaan. Daarnaast kreeg de bewegelijke DSS speelster Britt van Elsacker mandekking wat de snelheid uit de aanval haalde. Toch kon DSS met nog een kwartier op de klok een voorsprong van drie punten pakken (18-21). VELO legde zich daar niet bij neer en knokte zich vervolgens terug tot 22-22. DSS liet de laatste tien minuten liet DSS volwassen spel zien zonder al te grote risico's te nemen (afgezien van een lobje en een draaibal om de keeper te passeren, wat lukte!). Maar DSS verkeek zich op de afstandschoten van VELO en met nog anderhalve minuut op de klok was de stand 25-25. Toen veroverden de dames van DSS de bal in de dekking en wisten met prachtig samenspel via cirkelloopster Marcella Deen een treffer te maken (25-26). VELO had de laatste kans om uit een vrije worp te scoren, maar de speelster schoot naast het doel van keepster Monique de Vijlder. Daardoor pakt DSS de eerste overwinning van het seizoen en daar was de ploeg maar wat blij mee. De meegereisde reservespeelsters vierden dit ook uitbundig mee. That’s the teamspirit!

Zaterdag 5 oktober speelt DSS opnieuw een uitwedstrijd. Dan zullen zij strijden tegen de Tukkers in Albergen om 19.00 uur.

Doelpunten: Melissa Wilmsen (6), Britt van Elsacker (4), Sandra van Dijk (4), Angelique de Groot (4), Murron Ris (2), Robin van der Slikke (2), Marcella Deen (2), Kim de Ruyter (1) en Yvett van Dijk (1).