MILL - Bij aanvang van de wedstrijd zaterdagavond 29 april in Sporthal de Waterakkers stond M.H.V. uit Mill op een 3e plek in de competitie en DSS 9e. De eerder gespeelde wedstrijd dit seizoen tegen deze ploeg ging met 3 punten verschil verloren (29-26). Trainer/coach Zoran Jovanovic beschikte toen echter over een select aantal speelsters die hij kon inzetten, met name vanwege blessures en ziekte. Zaterdag jl. was de hele selectie gelukkig volledig fit (op de langdurig geblesseerde Britt van Elsacker en Janna Langeveld na)! Dat beloofde dus een andere wedstrijd…

In het eerste bedrijf ging de stand gelijk op (4-4, 7-7 en 9-9). Verdedigend werden de speelsters van DSS een aantal keer gepasseerd en aanvallend hadden zij moeite met het bespelen van de gedeeltelijk offensieve dekking van de Brabanders. Maar een aantal keer werd de cirkelloopster Roos van Hensbergen of Murron Ris goed gevonden. Zij konden de kansen niet afronden omdat zij werden gehinderd in hun schot, maar kregen daardoor wel penalty’s mee. In totaal kreeg DSS 6 strafworpen en deze werden feilloos ingeschoten door Angelique de Groot.

De arbiters maakten aan beide kanten een aantal keer eigenaardige beslissingen wat het spel soms wat verwarrend maakte, maar vlak voor rust wist DSS uit een vrije worp nog een kans te benutten waardoor de stand na 30 minuten spelen weer in evenwicht was (14-14).

DSS kwam scherp uit de kleedkamer en gaf direct na rust wat extra gas. Kim de Ruyter veroverde een paar keer de bal in de dekking en ging vervolgens op de snelle break-out waar ze wist te scoren (17-14). Aanvallend werd daarna goed samengespeeld. De juiste kansen werden benut en verschillende speelsters kwamen tot scoren. Invalspeelster Maxime Sinnige deed dat ook op zeer verdienstelijke wijze en scoorde vanuit de hoekpositie 4 maal. De voorsprong liep op naar 5 punten verschil (21-16), 6 verschil (27-21), 7 verschil (29-22) en zelf 8 verschil (30-22). Vervolgens werd DSS wat slordiger en daardoor kwam de ploeg uit Mill terug tot 30-25. Maar op dat moment stonden er nog 6 minuten op de klok en was DSS van plan om de winst niet meer uit handen te geven. De einduitslag was 34-28 in het voordeel van de Heemskerksen.

DSS heeft zichzelf met deze winstpartij weer naar een 8e plek in de competitie gewerkt.

Volgende week speelt DSS op zondag 7 mei in Nederweert (Limburg). Het team en het publiek zal daar met de bus naartoe reizen. De tegenstander, MEOS, staat momenteel 11e in de competitie.

Op zaterdag 13 mei is om 19.30 uur de laatste thuiswedstrijd van het seizoen tegen ZVBB (13e op de ranglijst). Die wedstrijd zal na afloop in het teken staan van het afscheid van trainer/coach Zoran Jovanovic en speelsters Kris van der Wijst en Angelique de Groot.

Doelpunten: Angelique de Groot (13), Kim de Ruyter (5), Maxime Sinnige (4), Daphne Neeft (3), Ilse Groot (2), Natasja de Vries (2), Kris van der Wijst (2), Murron Ris (1) en Hiske van der Weide (1).