HEEMSKERK - Op zaterdag 10 december handbalde DSS in Sporthal de Waterakkers tegen een van de nieuwkomers in de Eerste Divisie, te weten MEOS uit Nederweert. Het team uit Limburg kwam met de bus en nam flink wat fanatiek publiek mee.

DSS had, in vergelijking met vorige week, weer beschikking over een bredere selectie. Natasja de Vries en Britt van Elsacker zijn nog altijd geblesseerd, maar Maxime Sinnige was erbij (sluit op invalbasis aan) en Demi Steentjes (17 jaar en uit eigen jeugdopleiding) zou ook haar eerste minuten kunnen gaan maken in dames 1.

DSS was het eerste kwartier van de wedstrijd de bovenliggende partij. Er werd gescoord vanaf verschillende posities (hoek, cirkel en opbouw) en ook op meerdere manieren (middels doorbraken en break-outs). Daardoor stond het na ongeveer 15 minuten spelen 9-4. Vervolgens had MEOS een opleving en kwamen zij terug tot 11-9. Maar daarna speelde DSS een aantal minuten in overtal en daar maakte het team goed gebruik van, want het verschil werd, in korte tijd, weer vergroot. Bij rust stond het 17-10.

Het begin van de 2e helft kende DSS een minder goede periode. Ze kwam zeer moeilijk tot scoren. De snelheid en overtuiging uit de eerste helft ontbrak en het gevolg daarvan was dat MEOS weer terugkwam tot 19-15. Gelukkig ging het spel daarna weer draaien bij de thuisploeg. Er werden nog wel veel kansen gemist, maar de voorsprong kwam niet meer in gevaar. Dat kwam ook door goed keeperswerk van Indy Bangma. De laatste minuten van de wedstrijd kwam Demi nog in het veld en liet door prima verdedigerswerk een goede indruk achter. DSS won uiteindelijk met 29-19.

De Heemskerksen staan momenteel 6e in de competitie met 15 punten. Maar het is spannend in de middenmoot, want de 2 ploegen boven DSS bezitten 16 punten en de 3 ploegen onder DSS hebben er 14. Met een winstpartij valt dus makkelijk te klimmen, maar bij verlies kan DSS dus ook snel lager in stand komen te staan.

Volgend weekend reist DSS op zaterdag 17 december naar Borne (vlak bij Hengelo). Daar zal worden gespeeld tegen een andere nieuwkomer in deze divisie, ZVBB. DSS zal alles op alles zetten om met nog 2 extra punten de winterstop in te gaan.

Doelpunten: Kim de Ruyter (11), Angelique de Groot (5), Hiske van der Weide (5), Roos van Hensbergen (4), Maxime Sinnige (3) en Kris van der Wijst (1).