HEEMSKERK - Zaterdag 5 november speelde DSS thuis tegen de hekkensluiter van de Eerste Divisie, De Tukkers uit Albergen. Ondanks dat de Tukkers onderaan stonden, wist DSS dat van onderschatting geen sprake mocht zijn. De Overijsselse ploeg zou namelijk niet opgeven tot het laatste fluitsignaal zou klinken.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd begon DSS niet scherp. Aanvallend werden vrije doelkansen over het hoofd gezien, andere kansen onbenut gelaten en in de dekking werden de Heemskerksen soms op kinderlijke wijze overlopen. De stand ging via 4-4, naar 9-9. Daarna maakte DSS wat beter gebruik van de ruimtes in de aanval. Zo werd de cirkelloopster Roos van Hensbergen gezocht en gevonden. Als ze niet tot scoren wist te komen, veroorzaakte ze wel penalty’s waarvan ze er 2 zelf benutte. De andere penalty’s van de wedstrijd werden door Angelique de Groot ingeschoten (7 stuks). Zodoende wist DSS vlak voor rust een gaatje te slaan van 5 punten (17-12).

In de eerste fase na de rust kon DSS deze voorsprong vasthouden. In het laatste kwartier zette de Tukkers hun dekking om waardoor DSS tijdelijk niet meer tot scoren kwam. De stand ging van 27-20 naar 27-24. Bij 28-26 – met nog 5 minuten te spelen – nam de spanning in sporthal de Waterakkers toe! Maar o.a. door 2 benutte penalty’s wist DSS uiteindelijk te winnen met 4 punten verschil (30-26).

Volgende week, zaterdag 12 november reist DSS naar Raalte om te spelen tegen Kwiek2 om 18.30 uur in Tijenraan sporthal. Zij zijn daar het voorprogramma van het eerste damesteam van Kwiek dat in de Eredivise uitkomt. DSS staat momenteel op de 8e plek met 10 punten, Raalte staat op nummer 11 met 5 punten. Theoretisch gezien zou DSS dus punten kunnen meenemen vanuit Overijssel, maar ook hierbij geldt: van onderschatting mag geen sprake zijn!

Doelpunten: Angelique de Groot (11), Roos van Hensbergen (5), Natasja de Vries (5), Ilse Groot (4), Kim de Ruyter (3), Maxime Sinnige (1) en Hiske van der Weide (1).