HEEMSKERK - Vorige week zondag werd er met 1 punt verschil gewonnen van de nummer 4 op de ranglijst: Fortissimo. Afgelopen zaterdag kwam de nummer 5, SEW 2, op bezoek in Heemskerk. Er lagen dus wederom kansen voor DSS om de 2 punten in Heemskerk te laten.


DSS had een vliegende start. Verdedigend werd er gevochten voor iedere bal en aanvallend werd er mooi samengespeeld. Na 3 minuten was de stand 2-2. Maar toen ging DSS gasgeven en wisten de reserves van SEW hier niet op te reageren. DSS kwam makkelijk tot scoren en wist de aanval van SEW vaak te stoppen. In samenwerking met goed keeperswerk van Indy Bangma was de stand al snel uitgelopen naar 9-2. De coach van SEW riep zijn ploeg bij elkaar en dit bracht ook DSS in de gelegenheid om de koppen bij elkaar te steken. Wat nu goed ging, moest volgehouden worden en niet denken dat ze er al waren. En dat volhouden gebeurde ook. DSS kon de voorsprong uitbreiden naar 12-4. Toch wist SEW weer even in te lopen, door een aantal mooie schoten vanuit de hoek. Zo was de stand na 25 minuten spelen 14-8. DSS kreeg hier niks van en bleef haar eigen spel spelen. Hierdoor konden zij rusten met een mooie voorsprong van 5 punten (16-11).

De voorsprong was er voor de Heemskerksen, maar belangrijk was om dit spel vast te houden en niet te verslappen. De eerste 7 minuten van de 2e helft liep het, vooral verdedigend, niet heel lekker bij DSS. Dit gaf SEW de ruimte om terug te komen en dit deden zij ook. Zo was de stand ineens 18-17. D.m.v. een time-out van coach Mark Neeft werd er rust in het team gebracht en besproken hoe zij het eigen spel weer konden oppakken. Langzaam maar zeker kon DSS de voorsprong weer uitbreiden naar 3/4 punten (21-17, 21-18). Toch wisten de reserves uit Nibbixwoud ook nu weer terug te komen tot een verschil van 1 punt (21-20). DSS moest dus het koppie erbij houden en handallen zoals zij in de eerste helft ook deden. Met nog iets meer dan 10 minuten te gaan, gooiden zij nog één keer het gas erop. Dit pakte goed uit en zo wisten de Heemskerkse dames de voorsprong langzaam uit te breiden. SEW kon niet meer dichterbij komen (28-22, 29-24). Met nog 2 minuten te spelen ging het publiek achter de dames staan, want zij wisten dat de 2 punten binnen waren. Na 60 minuten spelen was de eindstand 31-26. Na de wedstrijd vlogen de meiden elkaar in de armen van blijdschap. Door deze 2 punten, neemt DSS steeds meer afstand van de directe concurrent, HVBS (verschil nu 7 punten).

In de rust van deze mooie wedstrijd, werden de mannen van heren 1 gehuldigd. Zij zijn dit seizoen ongeslagen kampioen. Wat een prestatie: gefeliciteerd mannen!

Volgende week reizen 7 teams van DSS, waaronder dames 1, af naar Sint-Truiden, om daar te spelen voor de Flanders Trophy. Het weekend daarna, op zaterdag 6 april, speelt DSS dames 1 in Breezand tegen ZAP.

Doelpunten: Britt van Elsacker (9), Natasja de Vries (6), Kim de Ruyter (5), Demi Bleeker (3), Roos van Hensbergen (3), Yvett van Dijk (1), Angelique de Groot (1), Daphne Neeft (1), Janna Langeveld (1) en Hiske van der Weide (1).