HEEMSKERK - Zaterdag 18 maart speelde DSS thuis tegen Westsite uit Amsterdam. In de wedstrijd die eerder dit seizoen tegen de Amsterdammers werd gespeeld, won de ploeg uit Heemskerk met 23-30. DSS speelde afgelopen weken goede wedstrijden (ondanks de verliespartij tegen VOC vorige week) en daar werd vertrouwen uit geput.

Aan het begin van de wedstrijd was DSS beter dan de Amsterdamse ploeg. In de aanval werden schitterende passjes naar de cirkelloopster gegeven, mooi opgezette aanvallen werden helemaal doorgespeeld tot de hoeken en er lag ruimte voor het lossen van afstandsschoten. DSS verzuimde echter om zichzelf te belonen en stuitte iedere keer op de keepster van Westsite. De verhoudingen op het veld waren dus anders dan wat het scorebord aangaf (4-4, 7-7, 11-10, 13-13). Daaruit bleek namelijk dat het een gelijkopgaande strijd was. Toen de scheidsrechters voor het rustsignaal floten, had DSS een minimale voorsprong van 1 puntje (15-14).

Na de rust nam DSS het heft in eigen handen. Het aanvalsspel van DSS was wederom goed, maar nu werd er ook zorgvuldig afgerond! In de dekking werd offensiever gespeeld om het aanvalsspel van Westsite te ontregelen. En dat werkte. Marcella Deen, die nogmaals willen invallen, was hierin de kartrekker. En Roos van Hensbergen, die terug is van een 7-weekse buitenlandstage, was direct weer belangrijk en scoorde 6 keer! Zodoende nam DSS steeds een beetje meer afstand van de Amsterdammers (19-17, 21-17, 24-18, 28-20). Met nog 10 minuten op de klok was er zelfs een verschil van 10 punten ontstaan (30-20). Maar toen gingen de speelsters van Westsite ook uit een ander vaatje tappen. Zij gaven mandekking aan Angelique de Groot en verdedigen zeer offensief. DSS raakte daardoor helemaal van slag en wist amper tot scoren te komen. Westsite wist de aanvallende fouten van DSS af te straffen met snelle tegendoelpunten waardoor de Amsterdammers helemaal terugkwamen (30-22, 30-24, 31-26). Maar echt spannend werd het niet meer, daarvoor was het verschil in de laatste minuten nog te groot. DSS stapte daardoor uiteindelijk als winnaar van het veld met een stand van 31-27. Leuke bijkomstigheid is dat Emma van Kan (15 jaar) haar debuut maakte bij de hoofdmacht van DSS.

Volgende week reizen de dames, Zoran Jovanovic en publiek naar Albergen om te spelen tegen De Tukkers. De Tukkers staan helemaal onderaan in de competitie met slechts 2 punten. DSS bevindt zich momenteel op een 9e plek met 22 punten. Zij hopen dus volgende week na een 4 uur durende autoreis de punten mee te kunnen nemen naar Heemskerk!

Doelpunten: Kim de Ruyter (9), Angelique de Groot (8), Roos van Hensbergen (6), Natasja de Vries (3), Marcella Deen (2), Ilse Groot (2) en Semmy Le Noble (1).