ALBERGEN - DSS vertrok zaterdagmiddag om 15.15 uur voor de lange trip naar Albergen van ruim twee uur. Eenmaal daar aangekomen werden de benen gestrekt door met z’n allen (team, begeleiding en supporters) een rondje om de kerk te lopen.

De tegenstander, De Tukkers, hadden reeds twee wedstrijden gewonnen, DSS eenmaal verloren en eenmaal gelijk gespeeld. Dat hoeft echter, zo vroeg in de competitie, nog niets te zeggen. De Heemskerkse dames waren vol goede moed naar het oosten van het land afgereisd. Dit werd echter snel de kop in gedrukt want bij de start van de wedstrijd werden de speelsters aan alle kanten overlopen. Dit kwam grotendeels door mislukte acties in de aanval en dat de gecreëerde kansen onbenut werden gelaten. Ook was de omschakeling naar de dekking onvoldoende, wat resulteerde in snelle break-outs tegen. De afspraken in de dekking om de opgebouwde aanval te ontregelen, werden niet nageleefd. Daarom keek DSS bij rust tegen een achterstand aan van 18-7.

Na de rust speelde DSS een defensievere dekking. In de aanval namen Britt van Elsacker en Angelique de Groot (samen goed voor 19 doelpunten) het initiatief om de wedstrijd te keren. Een aantal keer hadden de speelsters van DSS nog pech met ballen die de doelpaal of lat raakten. Van wedstrijdspanning was in de tweede helft geen sprake meer, ook al knokten de dames van DSS nog voor elke punt. De Tukkers hielden de voorsprong vast en gaven deze niet meer uit handen. De Heemskerkse meiden bleven echter tot de laatste minuut strijden, deze strijdlust was benoemenswaardig. De einduitslag was 38-25.

Volgende week zaterdag speelt DSS tegen VELO om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers. Aanmelden via de website www.dsshandbal.nl is noodzakelijk om de wedstrijd bij te kunnen wonen omdat er een beperkt aantal plaatsen beschikbaar zijn in de sporthal. Via DSS Handbal Heemskerk Facebook is de wedstrijd live te volgen !

Doelpunten: Angelique de Groot (13), Britt van Elsacker (6), Natasja de Vries (2), Kim de Ruyter (2), Mel Schellevis (1) en Hiske van der Weide (1).