VOORHOUT - De helft van de competitie zit erop en DSS stond op een 10e plaats in het klassement. De eerste return van het seizoen was tegen Foreholte uit Voorhout, een ploeg die voor zaterdag op een 6e plaats stond. Het verschil was echter 6 punten, dus DSS begreep; “Niets is onmogelijk”.

En zo bleken de handbalsters uit Heemskerk ook de wedstrijd te starten! Met een felle, actieve dekking en goede samenwerking in de aanval, kwam DSS al vlot op voorsprong (6-9 en 7-11). Foreholte kwam na een time-out weer wat terug (11-11), maar vlak voor rust wist DSS toch weer een klein gaatje te slaan (12-14).

Na de rust bleef DSS net zo collectief verdedigen als eerder, maar Foreholte wist toch een aantal keer van afstand het net te vinden (17-18). Aanvallend kreeg DSS het moeilijker, onder meer omdat Angelique de Groot mandekking kreeg en op die manier grotendeels werd uitgesloten van het spel. De overige speelsters kregen daardoor wel meer ruimte op de cirkel waar zij handig gebruik van maakten (20-21) en waardoor DSS diverse penalty’s kreeg. Het laatste kwartier van de wedstrijd was DSS niet meer scherp in de afronding, terwijl Foreholte dat wel was. Het gevolg was dat met nog tien minuten op de klok, DSS voor het eerst op achterstand kwam te staan (23-22, 26-23 en 29-26). De Heemskerkse ploeg gaf niet op en bleef strijden. Daardoor scoorden zij in de laatste anderhalve minuut nog twee keer! Foreholte wist echter ook haar kansen te benutten waardoor de einduitslag 31-29 was in het voordeel van de ploeg uit Voorhout. De speelsters en begeleiding van DSS baalden enorm van de uitslag, maar konden ook genoeg relativeren om te beseffen dat ze een goede wedstrijd hadden gespeeld.

Zaterdag 14 december treft DSS de ploeg Westsite uit Amsterdam om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk. Zij staan momenteel 4e in de competitie. De eerder gespeelde uitwedstrijd ging voor DSS nipt verloren. Dus de mogelijkheid voor opnieuw een spannende pot, zijn zeker aanwezig.

Doelpunten: Angelique de Groot (12), Britt van Elsacker (4), Maxime Sinnige (4), Kim de Ruyter (4), Yara Buurmeijer (2), Murron Ris (1), Jet van der Kolk (1) en Ilse Groot (1).