UTRECHT - Vorige week speelde DSS een matige wedstrijd tegen Voorwaarts in Twello en moest zij als verliezer huiswaarts keren. Deze week moest DSS uit een ander vaatje tappen om een betere wedstrijd neer te zetten tegen Fortissimo in Cothen. Op zondag 23 april speelde DSS tegen de nummer 2 van de Eerste Divisie. De ploeg uit Utrecht stond slechts 2 punten achter koploper VOC2. De wedstrijd moest worden gespeeld zonder Semmy Le Noble, die afwezig was door ziekte.

Het begin van de wedstrijd hadden beide teams ongeveer evenveel kansen. Fortissimo kwam echter op voorsprong (1-4) doordat DSS wat pech had met het afronden van de kansen. Over de gehele wedstrijd raakte de bal ongeveer 7 keer de lat/paal van het doel waardoor er geen punt op het scorebord bij kwam voor de dames uit Heemskerk.

In de dekking had DSS moeite met het tegenhouden van de snelle en beweeglijke speelsters van de thuisploeg. Daarnaast werden aanvallend een aantal vrije kansen gemist. Het gevolg daarvan was dat het verschil in stand opliep naar 6 punten (10-6 en 17-11). Vlak voor rust scoorde Fortissimo nogmaals waardoor bij rust het verschil zelfs 7 punten was (20-13).

Na de rust toonde DSS zich veerkrachtig. De speelsters lieten hun ‘koppies niet hangen’, ondanks dat het verschil halverwege de 2e helft zelfs 10 punten werd (30-20). DSS bleef strijdvaardig en kwam vervolgens terug in de wedstrijd (32-23, 33-25, 34-27, 36-30, 36-31). Dat kwam o.a. door een aantal goede stops van keepster Monique de Vijlder (die weer is teruggekeerd van een langdurige hamstringblessure), de snelle omschakeling van dekking naar aanval van de Heemskerksen en 4 goed benutte penalty’s van Roos van Hensbergen. Maar het tij kon niet meer worden gekeerd. Fortissimo was individueel sterker dan de speelsters van DSS. De wedstrijd eindigde met een stand van 37-32. Dat is vergelijkbaar met de uitslag van vorige week (38-31), maar DSS houdt aan deze wedstrijd een beter gevoel over.

Op zaterdag 29 april speelt DSS om 19.30 uur thuis tegen M.H.V. uit Mill. Op zondag 7 mei zal het team van Zoran Jovanovic met de bus reizen naar Nederweert (Limburg) om te spelen tegen MEOS. Supporters zijn van harte welkom in de bus en bij de wedstijd! Het is hiervoor wel noodzakelijk om je aan te melden (meer informatie hierover vind je op de Social Media accounts van DSS dames 1).

De laatste thuiswedstrijd van het seizoen zal worden gespeeld op zaterdag 13 mei om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers.

Doelpunten: Roos van Hensbergen (7), Angelique de Groot (6), Ilse Groot (4), Kim de Ruyter (4), Natasja de Vries (4), Hiske van der Weide (3), Kris van der Wijst (3) en Murron Ris (1).