HEEMSKERK - Na een winterstop van 3 weken was de ploeg van Zoran Jovanovic nog niet helemaal fit en compleet voor de wedstrijd tegen SEW 2 op 14 januari. Zo moesten Kim de Ruyter, Natasja de Vries, Daphne Neeft en Semmy Le Noble (en Britt van Elsacker die langdurig geblesseerd is) om verschillende redenen de wedstrijd aan zich voorbij laten gaan. Dat betekende o.a. een flinke tekortkoming in de opbouwrij. Dat het voor DSS een uitdaging was om de punten in huis te houden tegen de ploeg uit Nibbixwoud, was van tevoren dus al een feit. Gelukkig deden Murron Ris, Maxime Sinnige en Jolene Smit mee om de ploeg te versterken.

De eerste minuten van de wedstrijd kwam DSS niet lekker uit de startblokken. Aanvallend werd amper gescoord terwijl SEW wel gemakkelijk tot scoren kwam. Daardoor was de stand na 11 minuten spelen 2-6. DSS nam een time-out en wist vervolgens beter spel te laten zien waardoor het verschil niet groter werd. Na ongeveer 20 minuten was de stand 9-12 en deed DSS een stapje extra. Aanvallend werden de juiste kansen benut door goed samenspel waardoor de stand bij 12-12 weer gelijk was. Dat kwam o.a. door een aantal fraaie treffers van Kris van der Wijst vanaf de rechteropbouw. 10 minuten later werd er met een stand van 15-15 de rust in gegaan.

De tweede helft bleven de teams aan elkaar gewaagd. De stand was veelal gelijk (18-18, 21-21, 25-25 en 28-28). Maar de laatste 5 minuten van de wedstrijd bleek de koek aan de Heemskerkse kant op. Kansen werden niet meer zuiver afgerond, terwijl SEW wel bleef scoren. De einduitslag was daardoor 31-35. Dat is een ietwat geflatteerde score als naar de wedstrijd in het geheel wordt gekeken. Tegelijkertijd is deze uitslag ook een logisch gevolg van de vermoeidheid van de ploeg uit Heemskerk doordat een aantal speelsters werden gemist.

Volgende week speelt DSS opnieuw een thuiswedstrijd. Dat is de eerste return van dit seizoen. Er zal om 20.00 uur worden gespeeld tegen ZAP uit Breezand in Sporthal de Waterakkers. ZAP staat momenteel 10e met slechts 1 punt onder DSS.

Doelpunten: Angelique de Groot (9), Roos van Hensbergen (6), Kris van der Wijst (5), Ilse Groot (3), Maxime Sinnige (3), Murron Ris (3) en Hiske van der Weide (2).