HEEMSKERK - Zaterdag jl. speelden de Heemskerkse handbalsters van DSS tegen ZAP uit Breezand, wat het een Noord-Hollandse derby maakte.

Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren en beiden graag wilden winnen, was duidelijk in de eerste helft. De teams konden geen afstand van elkaar nemen waardoor de stand bij rust een minimaal verschil was (12-13). DSS scoorde mooie doelpunten o.a. vanuit de snelle tegenaanval. Groot aandeelhouders van de doelpunten aan de Heemskerkse kant, de eerste dertig minuten van de wedstrijd, waren Britt van Elsacker en Angelique de Groot.

Na de rust wist ZAP gestaag te scoren, mede met behulp van penalty’s. DSS kreeg daarentegen van de arbiters niet de kans om uit zulke doelpogingen te scoren. Daarnaast was de thuisploeg minder energiek dan in de eerste helft en tevens ontbrak er een stukje overtuiging bij de afronding van een opgezette aanval. De laatste vijf minuten was ZAP de betere ploeg qua snelheid en scherpte, waardoor de einduitslag een beetje een vertekend beeld geeft van de wedstrijd in zijn geheel (22-28). Volgende week, zaterdag 7 december, speelt DSS een uitwedstrijd tegen Foreholte in Voorhout om 20.45 uur.

Doelpunten: Britt van Elsacker (6), Angelique de Groot (6), Murron Ris (3), Maxime Sinnige (2), Yara Buurmeijer (1), Mel Schellevis (1), Jet van der Kolk (1), Ilse Groot (1) en Sandra van Dijk (1).