VOORHOUT - Zaterdag 11 februari speelde DSS tegen de nummer 11 van de ranglijst, te weten Foreholte uit Voorhout.

Dat DSS al een aantal weken in zwaar weer verkeert door een flinke hoeveelheid geblesseerde speelsters, is bekend. Dat er zaterdag opnieuw twee speelsters uitvielen, was voor DSS weer een nieuwe tegenslag. Daartegenover stond dat er een debutant was aan de Heemskerkse zijde en een jeugdspeelster haar eerste doelpunt maakte voor dames 1.

De eerste minuten van de wedstrijd nam DSS een kleine voorsprong (2-5). Doordat zij vervolgens aanvallend minder goed druk zette en kansen niet wist af te ronden, keek zij bij 10-7 tegen een achterstand van 3 punten aan. Kim de Ruyter kreeg een klap op haar neus (mogelijk is deze gebroken) en kon de rest van de wedstrijd niet meer meespelen. In de laatste minuten van de eerste helft ontstond er aanvallend nog wat ruimte rond het middenblok waardoor Demi Steentjes vanaf de cirkelpositie kon scoren. Er werd daardoor gerust met een stand van 12-10.

Na de rust bleef DSS tegen een achterstand aankijken die niet onoverkomelijk was, mits er met meer overtuiging, in zowel dekking als aanval, werd gespeeld. Maar toen invalspeelster Sandra van Dijk een achillespeesblessure opliep en niet meer in actie kon komen, kreeg DSS het nog zwaarder dan dat ze het al had. Via treffers van Natasja de Vries en Angelique de Groot was er nog sprake van een opleving en bij 17-16 maakte DSS weer de aansluitingstreffer. Tot 20-19 ging de stand gelijk op, maar daarna vloeiden de krachten uit het spel van de Heemskerksen. Dagmar Ouwehand wist desalniettemin haar eerste doelpunt te scoren en bracht de stand op 23-20. Daarnaast maakte debutant Willemijn Bos maakte haar eerste minuten in de hoofdmacht op het doel en keerde direct een doelpoging vanuit de hoekpositie. Uiteindelijk verloor DSS met 25-22. Daardoor komt het team van Zoran Jovanovic op een 10e positie terecht en behouden zij 18 punten.

Door een vakantieperiode en een verzette wedstrijd, komt DSS pas donderdag 9 maart om 20.00 uur in actie tegen VZV2. VZV staat 3 plaatsen boven DSS met 4 punten meer. Hopelijk geeft de rustperiode de geblesseerde speelsters de tijd om te herstellen en is het team t.z.t. weer compleet.

Doelpunten: Angelique de Groot (7), Natasja de Vries (4), Sandra van Dijk (3), Demi Steentjes (2), Hiske van der Weide (2), Daphne Neeft (1), Dagmar Ouwehand (1), Kim de Ruyter (1) en Maxime Sinnige (1).