HEEMSKERK - Het was een vreemde gewaarwording zaterdagavond 3 oktober in Sporthal de Waterakkers. Afgezien van de teams inclusief begeleiding, de scheidsrechters en een paar mensen die noodzakelijk waren om de zaal wedstrijd- en Coronaproof te maken, was er niemand aanwezig. Gelukkig werd de Facebook livestream goed bekeken en werden beide teams op die manier gesupport.

DSS speelde de vierde wedstrijd van het seizoen tegen VELO uit Wateringen. Dat de ploegen aan elkaar gewaagd waren, bleek uit de eerste 30 gespeelde minuten. De stand ging gelijk op (5-5, 9-9 en 11-11). Tussendoor liep VELO soms een paar punten uit, maar vervolgens deed DSS hetzelfde. Bij rust hadden de Heemskerksen voor kunnen staan, maar door een aantal gemiste kansen was de stand 12-14.

Na de rust ging de jonge thuisploeg terug naar een 6-0 dekking, waarbij werd getracht offensief te staan en de bal te veroveren. In de aanval wist Natasja de Vries een paar keer vanaf de rechterhoek op mooie wijze de keeper te passeren. Dat zorgde helaas niet voor een voorsprong. Sterker nog, DSS keek de hele tweede helft tegen een kleine achterstand aan (16-18, 21-23 en 23-24). Met nog anderhalve minuut op de klok pakte DSS voor het eerst weer de leiding in de wedstrijd. Een schot van afstand door Angelique de Groot passeerde via het blok van de verdediging de keeper van VELO (26-25). VELO kwam vervolgens in balbezit, maar verspeelde een kans en schoot over het doel waar Fiep Rijke op dat moment in stond. De ploeg uit Wateringen wilde het DSS daarna lastig maken door twee speelsters mandekking te geven. De thuisploeg nam in de laatste minuut gelukkig geen onnodige risico’s en speelde daarmee de wedstrijd slim uit. De einduitslag was 26-25 in het voordeel van de Heemskerksen. Met deze nipte overwinning pakt DSS haar eerste winstpunten van het seizoen. De stand in de competitie is momenteel niet veelzeggend. Veel ploegen uit de Eerste Divisie hebben niet het totaal van vier wedstrijden gespeeld vanwege een aantal Corona-besmettingen. Volgende week, zaterdag 10 oktober, speelt DSS tegen Foreholte uit Voorhout om 20.45 uur.

Doelpunten: Natasja de Vries (7), Angelique de Groot (7), Britt van Elsacker (3), Kim de Ruyter (2), Murron Ris (2), Yvett van Dijk (2), Mel Schellevis (1), Hiske van der Weide (1) en Bo Roele (1).