HEEMSKERK - De Heemskerkse handbaldames speelden op zaterdag 22 februari in Sporthal de Waterakkers tegen Hercules uit Den Haag. Door de winst van vorige week van DSS op Quintus handhaafde het team zich reeds in de Eerste Divisie. Dat ging echter ten koste van Hercules die daardoor volgend seizoen uitkomt in de Tweede Divisie.

DSS wist dat zij alles zou moeten geven om te winnen, aangezien de speelsters altijd veel moeite hebben met de stugge Haagse ploeg. Bij de wedstrijd die eerder dit seizoen in Zuid-Holland werd gespeeld, verloren de Heemskerksen en verlieten de zaal met tien punten verschil (29-19) .... Van onderschatting was dus geen sprake! Toch begon DSS de wedstrijd zeer zwak. In de dekking werden ze overlopen en aanvallend was de kracht en overtuiging in de schoten minimaal. Bij een stand van 4-11 nam trainer/coach Serge ter Horst een time-out en sprak zijn team streng toe. Daarna ging het beter. Er kwam meer beweging in de aanval en een aantal keer werd gescoord via de snelle tweede fase. DSS kwam stapje voor stapje terug en bij rust was de achterstand verkleind tot vier punten verschil (8-12).

Na de rust wist DSS wel het doel te vinden en scoorde makkelijker, maar na elk doelpunt van DSS maakte Hercules daarna snel een tegendoelpunt. Het gevolg was dat DSS niet kon inlopen om het tij te doen keren (11-15). Met nog vijf minuten te spelen had Roos van Hensbergen vanaf de rechterhoek een aantal mooie doelpunten waardoor het Heemskerkse team terugkwam tot twee punten verschil en het nog even spannend leek te worden (19-21). Maar vervolgens rondde DSS te gehaast af, de schoten waren niet scherp genoeg en de aansluitingstreffer werd niet gemaakt. Hercules vertraagde het spel opzettelijk, waardoor DSS niet genoeg tijd meer had om de winst naar zich toe te kunnen trekken. De einduitslag was 20-23.

Roxanne Pot (C-junior en 14 jaar) maakte in de eerste helft van deze laatste thuiswedstrijd van het seizoen haar debuut bij dames 1.

DSS heeft nog twee wedstrijden te gaan. Volgend weekend spelen de dames in Emmen tegen E&O en de laatste wedstrijd van het seizoen wordt gespeeld in Breezand tegen ZAP. Beide wedstrijden zijn om 20.00 uur. DSS staat momenteel op een 12e plek, E&O 10e en ZAP 5e.

Doelpunten: Roos van Hensbergen (6), Angelique de Groot (5), Murron Ris (3), Kim de Ruyter (3), Maxime Sinnige (1), Jet van der Kolk (1), Marcella Deen (1).