KWINTSHEUL - Zondag 13 januari speelde DSS tegen de koploper van de Eerste Divisie, Quintus 2. Voorafgaand aan de wedstrijd wisten de Heemskerkse handbaldames dat het een zware partij zou worden. Bij de thuiswedstrijd tegen deze tegenstander werd DSS nog weggespeeld (13-36). De doelstelling voor deze wedstrijd was om het eigen spel te spelen en de krachten te doseren vanwege de smalle selectie.

DSS ging redelijk van start; in de dekking hadden de dames veel moeite om grip te krijgen op de scherpe afstandsschoten van Quintus. DSS wist ook een aantal keer op mooie wijze te scoren. Vanaf de hoek stond Melissa Wilmsen op scherp en via de cirkel wist Natasja de Vries het net te vinden. Aan het einde van de eerste helft liep Quintus een paar punten weg waardoor er werd gerust met een stand van 19-12.

Na de rust speelde DSS in eerste instantie wat chaotisch in de aanval, maar in de dekking waren zij actiever waardoor het Quintus moeilijk werd gemaakt om te scoren. Het laatste kwartier nam DSS het intitiatief en scoorden Maxime Sinnige en Angelique de Groot met afstandschoten van de tweede lijn. De einduitslag was net als in de rust zeven punten verschil: 32-25.

Volgende week speelt DSS thuis tegen de hekkensluiter van de competitie, Gemini uit Zoetermeer. De aanvang van de wedstrijd is om 19.30 uur in Sporthal de Waterakkers in Heemskerk.