EINDHOVEN - Zaterdag 23 april reisde DSS naar Eindhoven om aan te treden tegen de nummer 4 van de competitie, te weten PSV. PSV had een reeks van verloren wedstrijden en DSS was afgelopen tijd wat wisselend qua resultaat. Ondanks het verschil in stand in de Eerste Divisie achtte DSS zichzelf niet kansloos in sporthal de Vijfkamp.

De eerste minuten van de wedstijd was van dat gedachtegoed weinig te zien. DSS werd in de dekking te gemakkelijk overlopen en miste aanvallend veel kansen. Dat is een patroon dat afgelopen weken vaker zichtbaar was. De Heemskerkse ploeg creëert wel goede kansen, maar beloont zichzelf niet. Dat is zonde, want daardoor kwam het team van Zoran Jovanovic met 3 punten (6-3) en zelfs 4 punten achter (9-7), daarna kwamen de dames terug tot 1 verschil (11-10), maar halverwege de wedstrijd was het verschil weer 3 punten en stond het 13-10.

De trainer/coach liet in de rust van zich horen en wilde daarmee zijn team op scherp zetten.

Dat lukte, want in het begin van de tweede helft kwamen de Heemskerksen terug tot 14-13 en bij 16-16 was de stand voor het eerst weer gelijk. DSS had een hoger baltempo, speelde geregeld snelle tegenaanvallen middels break-outs en maakte ook handig gebruik van de tweede fase. Het laatste kwartier van de wedstrijd was spannend want DSS stond met 2 punten voor (22-20 en 23-25), maar liet de thuisploeg ook weer aansluiten (21-22 en 24-25). In de slotfase van de wedstrijd kregen de Eindhovenaren nog een penalty die zij wisten te benutten (25-25). DSS wist in de laatste aanval geen doelpunt meer te maken waardoor de ploegen de hal met een gelijkspel verlieten. Het is het eerste gelijkspel voor DSS gedurende deze competitie.

Dinsdag 26 april speelt DSS thuis om 19.00 uur tegen VZV2. DSS heeft nog een appeltje te schillen met deze ploeg, want aan het begin van de competitie werden zij in ’t Veld overklast.

Doelpunten: Angelique de Groot (8), Kim de Ruyter (6), Britt van Elsacker (5), Roos van Hensbergen (5) en Marijn (1).