HEEMSKERK - Dat alles mogelijk is in de Eerste Divisie blijkt wekelijks uit de uitslagen. Zo werd dit weekend een bijna ongeslagen koploper opeens verslagen door een ploeg uit de degradatiezone. En vorige week had DSS het zelf ook lastig bij de hekkensluiter van de competitie. Toen DSS zaterdag 1 april aantrad tegen de reserves van Kwiek (die 3e stond op de ranglijst), werden dan ook door beide teams de schouders eronder gezet.

In het eerste kwartier van de wedstrijd benutte DSS optimaal haar kansen. De voorsprong van 8-3 was echter een wat vertekend beeld van de wedstrijd omdat de dekking van de thuisploeg niet op orde was. Uiteindelijk maakte Kwiek daar in het tweede deel van de eerste helft gebruik van waardoor DSS de voorsprong van 5 punten uit handen gaf daarna zelfs tegen een achterstand van 3 punten aan keek (13-16). Met die stand gingen de teams de kleedkamer in voor de rust.

In de tweede helft kroop DSS weer dichterbij en was de stand bij 18-18 weer in evenwicht. Toch kon DSS niet doorpakken en dat kwam met name door de slordigheden in de aanval. Cirkelloopster Roos van Hensbergen werd vaak gezocht, maar de passjes kwamen niet aan met als gevolg dat Kwiek de bal veroverde en in de snelle tegenaanval ging. De stand ging gelijk op (20-21 en 22-23). Maar vervolgens maakte de scheidsrechters een aantal onnavolgbare beslissingen. De Heemskerksen hadden het gevoel twee tegenstanders te hebben en lieten zich daar even door uit het veld slaan (23-27). Maar de veerkrachtige speelsters besloten om het eigen spel te blijven spelen en zich niet door externe factoren te laten beïnvloeden. O.a. door afstandsschoten van Angelique de Groot (zij was in totaal goed voor 13 doelpunten), kwam DSS weer terug tot 27-28. Op dat moment stonden er nog 6 minuten speeltijd op de klok. Maar DSS had het zwaar in de slotminuten van de wedstrijd, want met nog 60 seconden te spelen keek zij weer tegen een achterstand aan (29-32). Er werd besloten om alles of niets te spelen en man-to-man-dekking neer te zetten om de bal te veroveren. Dat lukte tot 2 keer aan toe heel vlot en de thuisploeg wist ook snel te scoren aan de andere kant! Daardoor stond het 31-32 met nog 11 seconden in het verschiet. DSS was in balbezit, nam een time-out en maakte een plan van aanpak voor de laatste aanval van de wedstrijd. De aanval verliep niet geheel op rolletjes, maar uiteindelijk ontstond er ruimte voor Kim de Ruyter om tot scoren te komen en die kans greep ze met beide handen aan. Ze scoorde waardoor DSS uiteindelijk een gelijkspel (32-32) uit de strijd sleepte. Een ware thriller in Sporthal de Waterakkers dus.

Er was overigens een debutant aan de kant van DSS. Mandy Haasnoot, een speelster uit de B-selectie, maakte haar eerste minuten bij de hoofdmacht. Het is prettig dat er sprake is van doorstroom van jonge talenten uit eigen jeugd en dat de vaste krachten in dames 1 steeds sterker en meer ervaren worden. Volgend seizoen zal routinier Angelique de Groot namelijk afscheid nemen van spelen voor het eerste team.

Aankomend weekend speelt DSS geen competitiewedstrijd. Maar de dames zitten niet stil, want zij spelen een internationaal Paastoernooi in Sint-Truiden (België).

Op zaterdag 15 april speelt DSS tegen Voorwaarts in Twello. Dat zal een strijd worden voor een stevigere positie in de middenmoot, want DSS staat momenteel 8e en Voorwaarts 9e met slechts één punt minder. Voorwaarts moet echter op het moment van schrijven van dit verslag nog een wedstrijd spelen dit weekend.

Doelpunten: Angelique de Groot (13), Kim de Ruyter (5), Ilse Groot (4), Roos van Hensbergen (3), Hiske van der Weide (3), Natasja de Vries (2), Daphne Neeft (1) en Maxime Sinnige (1).