WOGNUM - Zaterdag 13 mei speelde DSS haar laatste thuiswedstrijd. Die wedstrijd, tegen ZVBB’21, ging verloren, maar na afloop vond er een gezellig feestje plaats in de kantine van Sporthal de Waterakkers. Om het seizoen goed af te sluiten, wilde DSS de allerlaatste wedstrijd, op 20 mei tegen SEW2 in Wognum, graag winnen. Eerder dit seizoen werd DSS door SEW2 verslagen met 31-35. Voor aanvang van de huidige wedstrijd stond DSS op een 9e plaats met 28 punten en SEW2 op een 6e plaats met 31 punten. Het verschil tussen de twee ploegen was dus niet erg groot.

Dat bleek ook tijdens de wedstrijd. In het eerste kwartier ging de stand gelijk op, toch DSS had een kleine voorsprong in handen (3-4, 6-8, 7-9). Het verschil werd zelfs even 3 doelpunten (8-11). Echter verdedigde DSS vervolgens matig, waardoor de thuisploeg weer dichterbij kon komen. De stand was bij rust 12-14.

Kort na rust kende DSS een wat mindere fase. SEW ging hoger tempo spelen en DSS maakte een paar slordige passfouten, daardoor keek zij vervolgens tegen een kleine achterstand aan (16-15 en 17-15).

Maar de Heemskerksen lieten hun koppies gelukkig niet hangen en zetten juist hun schouders eronder. Natasja de Vries benutte de kansen die ze vanaf de hoek kreeg keurig en Angelique de Groot wist van afstand tot scoren te komen. Beiden speelsters waren over de hele wedstrijd goed voor 9 doelpunten. Zodoende kwam DSS weer terug tot 17-19. Maar de wedstrijd was nog niet gespeeld, want in het laatste kwartier bleef het spannend (22-23, 24-26 en 28-30). De laatste minuten van de wedstrijd speelde DSS met geduld en er werd fanatiek verdedigd. Daarmee kwam de overwinning niet meer in gevaar en kon DSS het veld verlaten als winnaar (29-31)!

Kris van der Wijst en Angelique de Groot speelden hun laatste wedstrijd en ook trainer/coach Zoran Jovanovic zwaait af. De laatstgenoemde wordt trainer van de B-jeugd bij DSS.

De Heemskerksen hebben een seizoen gekend met mooie momenten en tegenslagen. Uiteindelijk hebben ze zich als team goed staande weten te houden. De ploeg van Zoran Jovanovic is geëindigd als 9e in de competitie. Dat is een mooi resultaat aangezien voorgaande jaren vaak werd gestreden tegen degradatie.

De speelsters gaan niet genieten van een zomerstop, want de Nederlandse Beach Handball Tour gaat van start! Hiermee proberen de meiden een ticket te veroveren voor het Nederlands Beach Handball Toernooi. Op 17 en 18 juni vindt het ITQ DSS NK Kwalificatietoernooi plaats op de eigen velden van DSS (Communicatieweg 2 in Heemskerk). Beachhandbal is een attractieve sport met spectaculaire acties en ontzettend leuk om te zien. Publiek is die dagen dan ook meer dan welkom.

Doelpunten: Angelique de Groot (9), Natasja de Vries (9), Kim de Ruyter (8), Ilse Groot (3), Murron Ris (1) en Kris van der Wijst (1).