HEEMSKERK - DSS-Westsite; de laatste wedstrijd van 2023 en tevens de laatste van de eerste seizoenshelft. Het was een wedstrijd waar veel vanaf hing. Westsite stond namelijk maar 3 punten onder DSS en daarom waren de Heemskerkse dames extra gebrand om te winnen. Er was dan ook maar één doel vanavond: winnen!

Vanaf de eerste minuut liet DSS zien dat de Amsterdamse dames weinig te zeggen hadden in de wedstrijd. De Heemskerksen speelden met een hoog tempo in de aanval. Dit resulteerde in grote gaten in de dekking van Westsite. Yvett van Dijk kreeg veel ruimte om doelpunten te maken en dat deed zij ook goed. Al snel wist DSS een voorsprong te pakken van 6-1. Verdedigend stond DSS erg sterk. Het goede samenwerken tussen de speelsters en de keepster Monique de Vijlder zorgde ervoor dat Westsite lastig het doel wist te raken. Hierdoor kon DSS alleen maar verder uitlopen. Na een kwartier gespeeld te hebben, was de stand al 13-3. Het aanvallende tempo bleef hoog en zo werden er op alle posities ruimtes vrijgespeeld en gescoord. Wat een mooi samenspel! DSS ging met een lekker gevoel de kleedkamer in (22-6).

De Heemskerksen stonden wel ruim voor, maar toch was het zaak om dit spel vast te houden en de Amsterdammers niet in te laten lopen. Dit liet DSS vanaf het begin van de 2e helft ook zeker merken. In de dekking stonden o.a. Livvia Adrichem en Hiske van der Weide hard te werken om de gevaarlijke opbouwer van Westsite op afstand te houden en dat met succes. Aanvallend liep alles mee en ook nu werden de ruimtes gemakkelijk gevonden. Nog steeds werd er op hoog tempo gespeeld. Zo kon DSS alleen maar verder uitlopen (30-9, 35-11). Toch kreeg DSS net geen grip op de cirkelloopster van Westsite en wist zij er nog een aantal te maken. Met nog 10 minuten op de klok werd Monique de Vijlder gewisseld. Zij maakte plaats voor onze jonge debutant Maud de Ruijter (16). Ook zij droeg haar steentje bij aan de wedstrijd. Met nog een paar minuten te spelen was het al volledig gelopen en kon DSS relaxed handballen. Maar zij bleven gas geven, vooral aanvallend. Tot aan de laatste seconde bleef het tempo hoog en werden er mooie acties voor elkaar gemaakt. Met nog 30 seconden op de klok scoorde Kim de Ruyter zelfs het 40e doelpunt!

Na het eindsignaal vlogen de meiden elkaar in de armen van blijdschap. Wat een topprestatie deze 40-18 overwinning!

Na afloop werd het team nog getrakteerd op oliebollen, dus kon de avond niet meer stuk. De meiden en staf kunnen trots zijn op de prestatie die zij met zijn allen geleverd hebben en de mooie wedstrijd die zij hebben laten zien. De komende 3 weken heeft DSS even rust en kunnen zij zich opladen voor de 2e seizoenshelft. Op zaterdag 13 januari speelt DSS de eerste wedstrijd van 2024 thuis om 20.30 in Sporthal de Waterakkers. DSS HS1 speelt dan een wedstrijd voor de dames om 18.50 tegen de Blinkert.

Doelpunten: Yvett van Dijk (8), Kim de Ruyter (8), Mel Schellevis (7), Roos van Hensbergen (5), Britt van Elsacker (4), Ilse Groot (3), Natasja de Vries (2), Hiske van der Weide (2) en Demi Bleeker (1).