DEN HAAG - Na een vakantieperiode van 2 weken mocht DSS zaterdag 5 maart naar Den Haag om een handbalwedstrijd tegen Hercules te spelen. In de thuiswedstrijd werd gewonnen met 30-21 en Hercules stond met 0 punten onderaan in de competitie. Toch mocht van onderschatting geen sprake zijn gezien de resultaten van voorgaande jaren. De ervaring heeft namelijk geleerd dat DSS vaak moeite heeft met het spelen tegen de stugge, trage Haagse ploeg.

Al snel nadat het startsignaal had geklonken, leek dat het voor DSS een lastige avond zou worden. De Heemskerkse dames keken na 10 minuten spelen namelijk tegen een achterstand van 7-4 aan. De dekking was zeer zwak en aanvallend was er weinig snelheid en creativiteit. Het kostte DSS enorm veel kracht en energie om halverwege de wedstrijd één punt voorsprong te hebben (13-14).

Om de winst veilig te stellen moest in de tweede helft met meer snelheid en overtuiging worden gespeeld. Gelukkig wist de ploeg van trainer/coach Zoran Jovanovic dat te bewerkstelligen, mede dankzij fraaie afstandschoten van Angelique de Groot. Toch bleven er teveel technische fouten en zwakke verdedigende acties zichtbaar. Langzaam nam DSS meer afstand van de thuisploeg (17-20, 18-24 en 19-27). De laatste 10 minuten van de wedstrijd wist Hercules, mede door hun offensieve dekking, weer dichterbij te komen. Daardoor was de eindstand 25-29. Ondanks de slechte wedstrijd, gingen de winstpunten mee naar Heemskerk.

DSS staat momenteel op de 9e plaats in de competitie (van de 16). Volgende week, zaterdag 12 maart, spelen de Heemskerkse dames om 19.30 uur tegen SEW2 in Sporthal de Waterakkers. SEW staat momenteel op de 3e plek. De wedstrijd eerder dit seizoen resulteerde in 33-29. DSS hoopt op een mooie en sportieve wedstrijd waarbij zij uiteindelijk aan het langste eind zullen trekken.

Doelpunten: Angelique de Groot (14), Kim de Ruyter (4), Yvett van Dijk (3), Britt van Elsacker (2), Natasja de Vries (2), Roos van Hensbergen (2), Ilse Groot (1) en Semmy le Noble (1).