BREEZAND - De competitie loopt dit seizoen lang door (t/m 18 juni). Dat wisten de speelsters van DSS al langere tijd, maar nu lijkt het ook steeds meer zichtbaar te worden. Zaterdag 21 mei wisten de Heemskerksen in Breezand namelijk opnieuw geen punten te pakken. Ditmaal tegen het lager geklasseerde ZAP.

In de eerste helft hadden beide ploegen kansen die werden gemist en lieten zij slordig spel zien waarbij passfouten werden gemaakt. Er zaten echter ook mooie acties tussen, waarbij zonder bal werd gelopen en de speelster met de beste vrije kans werd gevonden. De stand ging van 2-2, via 5-5, naar 9-9 en 11-11. In de laatste seconde van de eerste helft wisten de Heemskerksen nog te scoren waardoor ze met een minimale voorsprong de kleedkamer in gingen (11-12).

Na de rust was hetzelfde spelbeeld zichtbaar. ZAP verdedigde hard en de speelsters van DSS hadden daar last van waardoor ze niet goed tot scoren kwamen. Bij 15-15 was de stand nog gelijk, maar daarna nam de thuisploeg wat afstand (17-15). Toch kwam DSS, middels hard werken, weer bij en was het bij 19-19 opnieuw gelijk.

Vervolgens kregen diverse speelsters van DSS een tijdstraf, waardoor er op den duur slechts 3 veldspeelsters over waren. ZAP maakte hier gebruik van en de doelpunten van DSS stagneerden tijdelijk. Daardoor was de stand met nog 10 minuten te spelen 24-20.

De Heemskerksen bleven knokken, maar het mocht niet baten. Wanneer zij aanvallend hadden gescoord, kregen zij verdedigend direct een doelpunt om hun oren. De opgelopen achterstand kon niet meer goedgemaakt worden en de wedstrijd resulteerde in een stand van 26-23.

DSS kan zich alweer snel revancheren, want op donderdag 9 juni speelt DSS opnieuw tegen ZAP. De teams zullen elkaar om 20.30 uur treffen in Sporthal de Waterakkers.

Maar eerst zullen de dames van DSS zondag 29 mei afreizen naar Emmen om tegen E&O te spelen.

Doelpunten: Angelique de Groot (7), Kim de Ruyter (6), Yvett van Dijk (4), Natasja de Vries (4), Ilse Groot (1) en Maxime Sinnige (1)