HEEMSKERK - De handbaldames van DSS gingen donderdagavond 17 maart onderuit in de thuiswedstrijd tegen PSV uit Eindhoven. De wedstrijd moest op een doordeweekse dag worden ingehaald. De voorbereiding van afgelopen week was rommelig, aangezien de wedstrijd van zaterdag 12 maart tegen SEW2 werd afgelast wegens Covid-19 besmettingen en er maandag een extra zaaltraining werd ingelast.

Dit is een mogelijke verklaring voor de slechte start van de wedstrijd. DSS was in de aanval slordig met passen en miste een aantal vrije doelkansen (1-5). Na 10 minuten tijd werd DSS actiever in de dekking en aanvallend trefzekerder. Daardoor was de stand bij 6-6 weer gelijk en konden de Heemskerksen zelf een voorsprong van 2 punten pakken (10-8). Vervolgens kreeg DSS een paar 2-minuten tijdstraffen waardoor zij met slechts 4 veldspeelsters stonden. PSV maakte daar handig gebruik van, waardoor de ploeg uit Eindhoven met de rust een gaatje had geslagen van 2 punten (15-17).

In het begin van de 2e helft bleef DSS aardig bij (17-19, 21-23). Maar in de laatste fase van de wedstrijd bleef PSV solide spelen, terwijl de speelsters van DSS over zich heen lopen. In de dekking werd er onvoldoende samengewerkt waardoor er weer speelsters een 2-minuten tijdstraf opliepen en aanvallend werden kansen onbenut gelaten. Na 60 minuten spelen was de stand 26-36.

Zondag 20 maart heeft DSS alweer kans om punten te pakken. Er wordt om 13.20 uur gespeeld tegen de reserves van Quintus in Kwintsheul. De vorige wedstrijd ging met slechts 1 punten verloren (28-29), dus het belooft hopelijk weer een spannende en sportieve wedstrijd te worden.

Doelpunten: Britt van Elsacker (7), Kim de Ruyter (6), Angelique de Groot (5), Natasja de Vries (3), Ilse Groot (2), Marijn Hofste (1), Mel Schellevis (1) en Yvett van Dijk (1).