HEEMSKERK - DSS speelde zaterdag 14 mei de return tegen Foreholte in de Sporthal de Waterakkkers in Heemskerk. Op papier beloofde het een spannende wedstrijd te worden, want de teams stonden allebei in de middenmoot van de Eerste Divisie.


Na de eerste 10 minuten van de wedstrijd leek het echter alsof er van spanning de rest van de avond geen sprake meer zou zijn. Foreholte liep namelijk vlot bij DSS vandaan (1-4) en zette deze trend door (1-7). DSS leek het spoor totaal bijster. Aanvallend werd geen enkele kans benut en in de dekking werd geen rugdekking gegeven waardoor de speelsters zeer gemakkelijk overlopen werden. DSS keek na nog geen kwartier spelen al tegen een achterstand van 10 punten aan (4-14)! Maar vervolgens gebeurde er iets bijzonders. Het leek of de knop om ging en de motor aan. In de dekking werd harder aangepakt en een aantal keer de bal veroverd waardoor een snelle 2e fase kon worden gespeeld. DSS kwam binnen 8 minuten terug naar 10-14! Bij 16-18 was het verschil weer 2 punten, maar de teams gingen de kleedkamer in toen het 17-20 stond.

Het eerste kwartier na de rust bleven de Heemskerksen enorm hard werken. Punt voor punt kwamen ze dichterbij en bij 21-21 was de stand voor het eerst weer gelijk. Vlak daarna kreeg DSS speelster Kim de Ruyter een rode kaart waardoor ze het veld moest verlaten en niet meer mocht terugkeren. DSS moest nu nog een tandje bijzetten. Met nog 10 minuten te spelen was het 26-26. De spanning was voelbaar. Helaas blesseerde Britt van Elsacker vervolgens zich aan haar knie, waardoor zij niet meer in staat was te spelen. DSS miste nu 2 belangrijke opbouwspeelsters. De overige speelsters in het veld bleven hard werken, maar de vermoeidheid speelde parten. Foreholte scoorde een paar keer op rij, terwijl DSS niet scherp meer was in de afronding. DSS kwam in deze slotfase tekort. De einduitslag was 28-33 in het voordeel van de ploeg uit Voorhout. DSS staat momenteel 10e in de competitie (van de 16).

Dinsdag 17 mei staat de wedstrijd tegen de nummer 8 uit de competitie, SEW uit Nibbixwoud, op het programma. Deze zal om 20.00 uur plaatsvinden in Sporthal de Waterakkers.

Zaterdag 21 mei zal DSS uit spelen tegen de nummer 13, ZAP in Breezand.

De competitie van de ploeg uit Heemskerk loopt dit seizoen lang door, vanwege de inhaalwedstrijden. Op zaterdag 18 juni speelt het haar laatste wedstrijd.

Doelpunten: Yvett van Dijk (6), Kim de Ruyter (6), Angelique de Groot (5), Roos van Hensbergen (5), Ilse Groot (4) en Britt van Elsacker (2).