HEEMSKERK - Zaterdag 14 december speelde DSS de returnwedstrijd tegen Westsite uit Amsterdam in Sporthal de Waterakkers.

Het eerste kwartier van de wedstrijd had DSS moeite met scoren. Er werd te snel afgerond, daardoor werden verkregen kansen niet verzilverd. De tegenpartij maakte hier gebruik van door snel de bal in het spel te brengen en uit snelle tegenaanvallen te scoren (3-7). Het was zaak om meer geduld te hebben om 100% kansen te creëren. Na een time-out van trainer/coach Serge ter Horst ging DSS beter verdedigen. Toch bleef de verdediging moeite houden met de afstandschoten van de Amsterdammers. Aanvallend hield Britt van Elsacker goede druk en wist te scoren na een mooie passeerbewegingen (7-9). Vlak voor rust liep Westsite nog een paar punten uit waardoor de stand halverwege 10-14 was.

Na de rust speelde de dames van DSS bij vlagen goed, daarmee liepen zij in tot één punt verschil (17-18). Westsite maakte echter in de laatste fase van de wedstrijd de kansen beter af, waardoor zij uiteindelijk toch een flink gat wisten te slaan. Wat tot een toch wel een teleurstellende einduitslag leidde, namelijk 22-28.

Volgende week, zaterdag 21 december, speelt DSS de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar in Beek (Limburg). Zij treden aan tegen BFC, de ploeg die momenteel tweede staat in de competitie.

Doelpunten: Britt van Elsacker (7), Angelique de Groot (5), Maxime Sinnige (3), Ilse Groot (2), Murron Ris (1), Mel Schellevis (1), Yara Buurmeijer (1), Jet van der Kolk (1) en Kim de Ruyter (1).