TWELLO - Zaterdag 15 april reisde DSS naar Gelderland om te spelen tegen Voorwaarts in Twello. Vorig weekend bevond het team zich nog in Sint-Truiden (België) voor een gezellig paasweekend. Daar werden alle wedstrijden gewonnen met als gevolg dat de beker meeging naar Heemskerk.

DSS had bij voorbaat de intentie om ook de punten uit Twello mee te nemen. Op papier waren de teams aan elkaar gewaagd, want DSS stond 1 punt boven Voorwaarts in de competitie.

Maar de ploeg uit Heemskerk speelde de eerste helft van de wedstrijd zwak. Aanvallend kwamen de speelsters lastig door de defensieve dekking van de thuisploeg. Het baltempo lag te laag en er was weinig doelgerichtheid (5-4 en 7-5). Daarnaast was de omschakeling van aanval naar dekking onvoldoende en werd er aan Heemskerkse kant niet genoeg samengewerkt (13-9 en 17-13). De achterstand, waar DSS al snel tegenaan keek, werd steeds groter en bij rust was het verschil al 7 punten (21-14).

DSS wilde een goede tweede helft neerzetten om het veld met opgeheven hoofd te kunnen verlaten.

Het spel was in het tweede bedrijf ook wat beter. De dekking was actiever en in de aanval waren de speelsters productiever, maar er kon niet op de stand worden ingelopen (24-17, 27-20 en 35-28).

Uiteindelijk wist DSS wel 31 doelpunten te maken, maar Voorwaarts had nog meer scorend vermogen en wist zelfs 38 keer de Heemskerkse keepster te passeren. DSS verliet daardoor het veld als verliezer en moest zonder punten huiswaarts keren.

Aankomende zondag, 23 april, speelt DSS om 14.00 uur tegen Fortissimo in Cothen. De ploeg uit Utrecht staat momenteel 2e in de competitie. DSS hoopt desalniettemin een mooie en sportieve wedstrijd te kunnen spelen en mogelijk zelfs voor een verrassing te zorgen.

Doelpunten: Angelique de Groot (10), Kim de Ruyter (6), Maxime Sinnige (5), Ilse Groot (3), Roos van Hensbergen (2), Natasja de Vries (2), Hiske van der Weide (2), Daphne Neeft (1), en Kris van der Wijst (1).