HEEMSKERK - Afgelopen weekend stond er opnieuw een uitwedstrijd op het programma voor de handbaldames van DSS. Dit maal mochten ze naar Raalte (Gelderland) om te spelen tegen dames 2 van Kwiek. Na bijna 2 uur in de auto en een wandelingetje om de benen te strekken, mochten de speelsters de zaal in zonder publiek.


Toen de wedstrijd begon, leek DSS nog niet helemaal wakker en alert. Binnen de kortste keren keken de Heemkerksen tegen een achterstand van 6 punten aan (11-5). Dat kwam met name doordat DSS in de dekking aan alle kanten overlopen werd en daarnaast in de aanval 5 open doelkansen miste. Nadat DSS wat defensiever ging verdedigen en in overtal kwam, konden ze op doelpuntensaldo iets inlopen (13-9), maar bij rust was het verschil alweer 7 (18-11).

Na de rust wilde de ploeg van Zoran Jovanovic het goede spel, wat ze eerder dit seizoen hebben laten zien, oppakken d.m.v. snel en goed samen te spelen. Maar in de praktijk lukte dat op geen enkele manier. Het niveau van de Heemskerksen was zelfs zodanig laag, dat het geloof met iedere minuut meer afnam. Aanvallend kon de ploeg bijna een kwartier niet tot scoren komen in de verdediging. Britt van Elsacker en Natasja de Vries bleven hard werken, zowel in de dekking als aanvallend. Maar dat was helaas niet voldoende. Kwiek had namelijk een hoog scoringspercentage waardoor de stand in vlot tempo opliep. De koppies van de Heemskerksen gingen hangen en de einduitslag werd 37-18.

DSS heeft nog altijd te kampen met speelsters met blessures en gezondheidsproblemen (Hiske van der Weide, Marijn Hofsté, Ilse Groot, Kim de Ruyter, Mel Schellevis en Angelique de Groot). Daardoor kon Doris Janic (17 jaar) haar debuut bij het eerste team van DSS maken.

Volgende week speelt DSS weer een thuiswedstrijd. Om 19.30 uur strijden zij tegen PSV uit Eindhoven. Die ploeg staat momenteel 4e in de competitie. Hopelijk is DSS dan weer completer en kan zij de punten weer in eigen huis houden.

Doelpunten: Britt van Elsacker (7), Natasja de Vries (5), Yvett van Dijk (3), Roos van Hensbergen (1), Bo Roele (1) en Maxime Sinnige (1).