HEEMSKERK - Zaterdag 19 september speelden de handbaldames van DSS hun eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2020-2021. Supporters van beide ploegen waren ontmoedigd om naar de sporthal De Waterakkers te komen vanwege de Corona-maatregelen. Er werd echter een goed alternatief geboden om de wedstrijd alsnog te bekijken, namelijk via een live-streamop Facebook DSS Handbal Heemskerk!

DSS wist vooraf dat ze tegen B&B Healthcare/Hercules op tempo zouden moeten spelen om de punten in Heemskerk te houden. Die afspraak werd aan het begin van de wedstrijd goed nageleefd. De thuisploeg schoot uit de startblokken en even leek het een gemakkelijke avond te worden (6-3). Kim de Ruyter en Britt van Elsacker konden doelpunten maken vanuit de snelle break-out. Vervolgens wist DSS prima kansen te creëren, maar zij beloonden zichzelf niet door de kansen af te maken. Hercules deed dat aan de andere kant wel waardoor DSS bij 8-9 voor het eerst tegen een achterstand aankeek.

Na de rust liep de Haagse ploeg nog verder weg bij de Heemskerksen (13-17 en 19-22). Maar DSS gaf zich niet gewonnen. Ze bleef strijden voor ieder punt en kwamen langzamerhand weer terug (21-22 en 24-24). Natasja de Vries wist op prima wijze 4 verkregen penalty's te benutten. Met nog anderhalve minuut op de klok keek DSS tegen een minimale achterstand aan (26-27). De DSS dames waren in balbezit, maar wisten niet tot een doelpunt te komen. Het spel leek gespeeld, maar DSS wist rond de middellijn de bal te veroveren. Dat leverde een vrije bal op in de laatste 5 (!)seconden van de wedstrijd. Een speelster van Hercules gooide vervolgens de bal naar de andere kant van het veld. De regel is dat zo'n overtreding in de laatste 5 minuten van de wedstrijd een penalty en een rode kaart oplevert. De rode kaart werd niet gegeven, maar de penalty was in het voordeel van DSS. De spanning was voelbaar. Angelique de Groot nam haar verantwoordelijkheid en hield het hoofd koel. Ze scoorde het 27e doelpunt voor haar ploeg en daarmee hield het team een punt in Heemskerk.

Volgende week speelt DSS in Enschede tegen de Tukkers om 19.00 uur.

Doelpunten: Natasja de Vries (7), Britt van Elsacker (6), Kim de Ruyter (5), Angelique de Groot (5), Yvett van Dijk (3) en Hiske van der Weide (1).