BENTELO - Na een heenreis in de auto van ruim anderhalf uur kwam de Heemskerkse ploeg met zes supporters aan in Bentelo. DSS was verre van compleet door een aantal blessures, ziekte en vakantie, dus er zou worden gespeeld met een klein team aangevuld met 3 jeugdspeelsters. Het team uit Noord-Holland begon de wedstrijd goed.

Met zes doelpunten van Angelique de Groot en drie van Britt van Elsacker kwam DSS op een voorsprong van 6-9. Bentelo kwam langzaam dichterbij door slordig spel en onnodig balverlies van DSS. Na 30 minuten spelen stond het 11-11 en kon het nog alle kanten op. DSS wilde de tweede helft alles geven om de wedstrijd winnend af te sluiten, maar direct na rust werden zij toch verrast door de tegenstander. De Heemskerksen kwamen zelfs op een achterstand van twee punten (14-12). Toen ging de knop om bij DSS en speelde het team actiever in de dekking, ze waren meer gericht om de bal te veroveren en gaven elkaar goede rugdekking. Daarnaast werd Bentelo onzorgvuldig in haar passingen daar maakte DSS slim gebruik van. Toch kon DSS niet bij de thuisploeg weglopen (17-17).

Het kantelpunt ontstond toen DSS twee tijdstraffen opliep en met vier veldspelers en de keeper stond te verdedigen. Bentelo wist in deze situatie niet te scoren terwijl DSS zeer knap wél het net wist te vinden. Hierdoor kwamen de dames op een voorsprong van drie punten (18-21). Bentelo deed nog een laatste poging om de bal te veroveren en ging offensiever spelen, maar dit werkte averechts. DSS wist hierdoor namelijk drie keer op rij te scoren met doelpunten van Natasja de Vries en Maxime Sinnige. De einduitslag van 19-26 is daardoor ietwat geflatteerd. Dat neemt echter de blijdschap die de dames ervoeren niet weg. De terugreis van ruim anderhalf uur werd daardoor een stuk dragelijker. Door deze winstpartij is de Heemskerkse ploeg zeker van handhaving in de Eerste Divisie!

Volgende week zaterdag 23 februari speelt DSS thuis tegen Fortissimo om 19.30 uur in sporthal de Waterakkers.