AMSTERDAM - DSS speelde zaterdagavond 9 februari in Amsterdam tegen Westsite. Na de nederlaag van vorige week tegen Aalsmeer (22-28) hoopten de dames de flow van de weken daarvoor weer op te pakken.


Het team uit Heemskerk begon de wedstrijd ijzersterk. De dekking stond goed als collectief en aanvallend werden de juiste ruimtes benut (3-7). Westsite kwam echter langzaam dichterbij (11-9) en er werd gerust met een stand van 12-14. Na de rust gaf de thuisploeg wat extra gaf, waardoor het binnen een mum van tijd 14-14 stond. Vervolgens ging de stand gelijk op, maar DSS hield een minimale voorsprong (18-19, 20-21 en 24-25). Melissa Wilmsen benutte alle verkregen penaltys. Er dat leverde DSS geen windeieren op; namelijk acht doelpunten! In de slotminuten miste DSS een aantal kansen terwijl Westsite daarentegen wél wist te scoren. Het gevolg was een achterstand van één punt met nog tien seconden op de klok (26-25). De Heemskerkse ploeg kon in dit korte tijdsbestek de bal niet meer veroveren waardoor zij uiteindelijk moesten terugkeren naar huis zonder punten.

Zaterdag 16 februari speelt DSS opnieuw een uitwedstrijd. De speelsters, begeleiding en supporters zullen met auto’s afreizen naar Bentelo waar de wedstrijd om 19.30 uur zal worden gestart. De eerstvolgende thuiswedstrijd is zaterdag 23 februari. Dan zal om 19.30 uur worden gespeeld tegen Fortissimo.

Doelpunten DSS:
Melissa Wilmsen (12), Angelique de Groot (5), Yara Buurmeijer (3), Britt van Elsacker (2), Maxime Sinnige (2) en Floor Bos (1).