HEEMSKERK - Dinsdag 17 mei speelden de dames van DSS tegen de reserves van SEW. Nadat Hercules (hekkensluiter in de Eerste Divisie) zich heeft teruggetrokken uit de competitie en DSS 4 punten in mindering heeft gekregen, is ieder punt weer belangrijk.

Het leek alsof de Heemskerksen zich hier bewust van waren in het eerste kwartier van de wedstrijd. Zij hadden namelijk een flitsende start en liepen snel weg bij de ploeg uit Nibbixwoud. Het spel was aanvallend razendsnel en er werd van alle kanten van het veld gescoord. De stand liep op van 8-2 naar 11-5. Na een kwartier spelen was er sprake van een klein dipje bij de ploeg van Zoran Jovanovic en kwam SEW terug tot 4 punten verschil (14-10). Maar vlak voor rust gaf DSS weer wat gas, waardoor de stand na 30 minuten spelen 18-11 was.

Afgelopen zaterdag kwam DSS tegen Foreholte terug van 10 punten achterstand, toch lieten de speelsters zich na rust verrassen met zo’n zelfde soort comeback. Want SEW kwam punt voor punt dichterbij en na 8 minuten spelen in de 2e helft stond het 18-16. DSS moest uit een ander vaatje tappen en meer ‘met het hoofd’ gaan spelen. Daarmee wordt bedoeld; rustig spelen en geen fouten maken. Dat lukte tijdelijk, want met nog 15 minuten op de klok stond het weer 23-17.

Maar daarna leek de vermoeidheid toe te slaan. In de dekking kon een aantal keer geen weerstand worden geboden aan de schoten van SEW en toen aanvallend niet gescoord werd, werd het wederom spannend (24-23). De laatste minuten van de wedstrijd ging de stand gelijk op en met nog 1 minuut resterende speeltijd had SEW de bal in handen bij 27-27. Zij wist deze aanval niet meer tot een doelpoging te komen, waardoor de stand gelijk bleef. Gezien de grote voorsprong die DSS meerdere malen had, wordt dit gelijkspel gezien als een verloren punt.

Aanstaande zaterdag, 21 mei, speelt DSS om 19.30 uur tegen ZAP in Breezand. Komende 4 weken staan er nog 6 wedstrijden voor DSS op het programma. Dinsdag 31 mei is de volgende thuiswedstrijd voor de Heemskerksen. Om 20.00 uur zal dan worden gespeeld tegen VELO uit Wateringen.

Doelpunten: Yvett van Dijk (8), Ilse Groot (5), Angelique de Groot (5), Roos van Hensbergen (4), Kim de Ruyter (3) en Natasja de Vries (2).