HEEMSKERK - Na een onrustige week mochten de dames van DSS op zaterdag 2 april spelen tegen de dames van de Tukkers uit Albergen.

De ploeg uit Heemskerk begon aanvallend goed met onder andere twee mooie afstandsschoten van Ilse Groot. Verdedigend had DSS het lastig met de rechteropbouw van de tegenpartij. Om deze reden ging DSS steeds offensiever verdedigen waardoor het soms wel een 3-2-1 dekking leek. De beide teams waren aan elkaar gewaagd met als gevolg een gelijk opgaande eerste helft. De rust werd bereikt met een stand van 15-14 in het voordeel van de dames van DSS.

Het beloofde een spannende tweede helft te worden. DSS kwam sterk de kleedkamer uit. Door een aantal aanvallen met mooi samenspel werd een gat van vier punten geslagen. Ook keepster Monique de Vijlder speelde hierbij een belangrijke rol door het stoppen van vier penalty's. De Heemskerkse ploeg gaf de voorsprong niet meer uit handen en na 60 minuten eindigde de wedstrijd met een stand van 27-22, hetgeen zorgde voor een zichtbare ontlading bij het gehele team.

DSS mag zich opmaken voor de inhaalwedstrijd op donderdag 7 april uit tegen Westsite, de nummer 2 in de competitie.

De eerstvolgende thuiswedstrijd is op zaterdag 9 april om 19.30 tegen PCA/Kwiek de nummer 3 in de competitie.