KOLDING - Wie Kolding zegt, zegt handbal. De topclub Kolding IF speelt in de hoogste regionen van de Deense handbalcompetitie en sleept geregeld nationale titels in de wacht. Handbal lééft in Kolding en het is dan ook niet verwonderlijk dat dit internationaal handbaltoernooi jaarlijks op vele internationale deelnemers kan rekenen. Dit jaar namen er 212 teams in de verschillende leeftijdscategorieën, van MO/JO O11-10 t/m MO/JO O19-18) uit Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Zweden en Zwitserland deel. Niet de minste handballanden.


Hoewel de insteek van de DSS dames was om vooral veel plezier met elkaar te maken, waren zij ook fanatiek genoeg om er ook sportief alles uit te halen.

De eerste wedstrijd werd gespeeld op paaszaterdag om 10.15 uur tegen het Noorse Ranheim en werd nipt gewonnen met één doelpunt verschil. Dit bleek achteraf de zwaarste tegenstander in de poule. De andere poulewedstrijden tegen een Duitse tegenstander en twee teams uit Nederland werden met overmacht gewonnen. Hiermee bereikte DSS de halve finale, die op zondag werd gespeeld. Een enerverende pot tegen Handbal Venlo waarbij na 2 x 15 minuten de winst met 17-13 binnen was en de dames zich konden opmaken voor de finale.

De finale werd ’s avonds gespeeld in de Sydbank Arena Kolding Sporthal tegen de Oberliga Meister TSV Bargteheide, die onlangs de hoogste titel in de noordelijke handbalregio, in de deelstaten Hamburg en Sleeswijk-Holstein had gewonnen.

Met deze wetenschap en de indrukwekkende mensenmassa en het bijbehorende kabaal in de sporthal stonden de koppies gespannen bij zowel speelsters al begeleiding.

In de kolkende mensenmassa werden de meiden aangemoedigd door de eigen jeugdleden van DA2 en de DC1 en DC2, meegereisde supporters en een heleboel andere fans. Het bleef tot de laatste minuut spannend maar door uitstekend keeperswerk, mooie individuele acties en vooral door de samenwerking en wilskracht wist het team te winnen met 13-12. Na de officiële huldiging barstte het feest los en bleef het net als de andere nachten nog lang onrustig in Denemarken.