HEEMSKERK - De druk en spanning voor de wedstrijd zaterdagavond 4 januari was aanwezig. In Sporthal de Waterakkers speelden DSS en VENECO VELO tegen elkaar. DSS stond op dat moment op een gedeelde 11e plek en VELO 13e. Verlies betekende voor de Heemskerkse handbalsters een degradatiepositie, terwijl winst juist voor afstand van de onderste regionen zou zorgen en dus ook voor wat ademruimte.

DSS liep in de eerste minuten van de wedstrijd tegen een kleine achterstand aan, maar kwam al snel weer bij. Het spel van beide ploegen was snel en met mooie acties. Zo wist DSS te scoren vanaf de cirkel- en hoekpositie, van afstand en uit de break-out! Tot 8-8 ging de stand gelijk op, daarna gaven de Heemskerksen extra gas. Door doelgerichte acties werden er drie penalty’s op rij verkregen én verzilverd. De ruststand was daardoor 13-10.

De thuisploeg wist dat de punten hiermee nog niet in handen waren, er zou nog 30 minuten met volle overtuiging moeten worden gespeeld om de voorsprong vast te houden en de winst niet uit handen te geven. Ondanks deze instelling leek het bij een stand van 19-16 toch mis te gaan. DSS was niet snel genoeg in de omschakeling met als gevolg drie doelpunten om de oren(19-19). Met nog een kleine 10 minuten te spelen wisten de Heemskerksen dat het cruciaal was om zichzelf snel te herpakken. Angelique de Groot en Marcella Deen namen het team op sleeptouw door er samen 5 te scoren. VELO maakte in deze laatste periode van de wedstrijd een verslagen indruk en maakte veel fouten. DSS bleef daarentegen koel en hield het koppie erbij waardoor zij de wedstrijd naar hun hand konden zetten. Na 60 minuten spelen was de stand 24-20 in het voordeel van de thuisploeg. DSS was maar wát blij met deze overwinning. Er kan weer vertrouwen worden geput uit het samenspel in zowel dekking als aanval.

Door de winst staat DSS momenteel op een 10e plaats met 10 punten. Volgende week speelt de ploeg opnieuw thuis, tegen De Tukkers om 19.30 uur. De ploeg uit Enschede staat momenteel met 13 punten één plaats boven DSS, het belooft dus opnieuw een spannende wedstrijd te worden.

Doelpunten: Angelique de Groot (10), Marcella Deen (4), Yara Buurmeijer (3), Ilse Groot (3), Britt van Elsacker (2) en Kim de Ruyter (2).