HEEMSKERK - Dit weekend was het weer een druk en succesvol weekend voor turnvereniging TOSS uit Heemskerk.


Op zaterdag 11 februari kwamen de turnsters van de nationaal selectie in actie.

De junioren en senioren moesten helemaal afreizen naar Reusel, hier turnden ze hun derde plaatsingswedstrijd. De uitslagen van de drie wedstrijden bepalen welke turnsters doorgaan naar de halve finale voor het NK.

In de ochtend turnden de junioren Lilly van Rems en Vera Rijnberg in de tweede divisie. Lilly behaalde een mooie achtste plek en werd daarmee in totaal 15e. Vera turnde ondanks het feit dat ze door ziekte niet fit was naar een 15e plek en werd daarmee in totaal 27e. Dat betekent dat Lilly zich heeft geplaatst voor de halve finale en Vera helaas net niet.

In de middag kwamen ook de senioren in actie in de tweede divisie. Irma Warns behaalde een hele goede vierde plek en werd in totaal zevende, Emily Six turnde zich naar een tiende plaats en eindigde in totaal op de 20e plaats. Seline Zwanikken is helaas nog steeds geblesseerd waardoor ze alleen op de balk in actie kon komen, dit deed ze gelukkig zo goed dat ze het derde cijfer op balk haalde waarmee ze toch een 17e plaats haalde en in totaal 22e is geworden. Marijn Snijders werd zaterdag 12e en in totaal 27e. Dit betekent dat alle dames door zijn naar de halve finale!

In de derde divisie turnde Laura Saleh zich naar een 16e plek, dit was voor haar de eerste wedstrijd waardoor ze zich niet kon plaatsen voor de halve finale.

Op zaterdag turnden ook de pupillen niveau 3 van TOSS hun derde plaatsingswedstrijd, ze deden dit in Amsterdam. Zij turnden een teamwedstrijd in divisie 3 en waren dit keer weer op volle sterkte met Lizzy Driessen, Elaia Boot-Olazabal, Mette de Beer, Claire Veenman, Djunah de Jong en Tamar Mohlmann. Ondanks wat wedstrijdspanning turnden alle meiden hele goede en mooie oefeningen op alle toestellen. Er was duidelijk sprake van vooruitgang. Alleen op de vloer moesten de meiden wat foutjes incasseren. Er werd gehoopt op een vierde plaats, maar het team kreeg aan het eind van de dag zelfs het brons omgehangen!

Op zondag 12 februari was het in Beverwijk de beurt aan de turnsters van de district selectie.

Eerst kwam de jeugd supplement G in actie, hier turnden Yinthe Blokker en Sterre Smit hun keuze oefenstof in de tweede voorwedstrijd. Ze lieten mooie oefeningen zien met goede verbeteringen. Yinthe werd knap tweede en Sterre achtste.

In dezelfde wedstrijd turnden ook de supplement E turnsters. Het team van Fenna Weijers, Liz Rentenaar, Tara van Bentem en Silvie Pluijmakers heeft zeer stabiele oefeningen geturnd en eindigde dan ook als eerste! Het team van Fiene de Groot, Eva Arp, Suus Panman, Lisa Bisel en Mare van Kester turnde zich vandaag naar een vierde plaats.

Individueel kreeg Fiene het brons omgehangen, Liz het zilver en Fenna het goud!

In de tweede wedstrijd mochten de supplement F turnsters aan de slag. Jytte Appel, Amina Ait Errami, Sophie Roling, Lynn Wilffert en Lieke Opdam turnden met het team naar een mooie derde plaats! In hun eigen niveau turnden Lieke ook nog naar een eerste en Lynn naar een tweede plaats.

Volgende week is het nog de beurt aan de pupillen niveau 5 en 6. Die wedstrijd zal ook plaatsvinden in sporthal de Walvis in Beverwijk. Als u een keertje wilt komen kijken bent u van harte welkom, entree 2 euro. Voor meer informatie zie tossheemskerk.nl.