HEEMSKERK - ODIN '59 keert komend seizoen terug in de hoofdklasse. In de nacompetitie bleken de Heemskerkers over twee wedstrijden de mindere van ARC waardoor degradatie een feit is.

Na een rommelig seizoen groeide de hoop op lijfsbehoud nadat men eerder deze week op miraculeuze ontsnapte tegen ARC en na een 2-0 achterstand met 2-3 wist te winnen. in de thuiswedstrijd ging er echter teveel mis voor de Heemskerkers. De gasten uit Alphen Aan de Rijn hadden de achtersstand al snel weggepoetst door een treffer van Boyd Baatje en in de 25e minuut knalde Arjan Ouwendijk de 0-2 achter keeper Meendering. Niels jager gaf de thuisploeg weer hoop toen hij de aansluting vond na een verre ingooi van dustin Mijnders.

In de tweede helft bleef het spel van ODIN '59 rommelig al kreeg het wel mogelijkheden, doch de kansen voor ARC bleken minstens zo gevaarlijk. De beslissing viel rond de 83e minuut toen Milan Koenders een sliding leek in te zetten, maar scheidsrechter te Kloeze zag er een overtreding in en legde de bal op de stip. Neal Arnoldus schoot vanaf elf meter feilloos raak en velde hiermee het vonnis over ODIN '59.