HEEMSKERK - Na twee spannende wedstrijden (28-27 tegen E&O en 30-31 tegen Quintus 2), mocht DSS op zaterdag 1 oktober spelen tegen Foreholte uit Voorhout.

De eerste minuten van de wedstrijd wist DSS vanuit allerlei posities te scoren, van afstand, van de cirkel en vanaf de hoek. Ook wist Foreholte aan de andere kant geregeld het net te vinden. De dekking van DSS liet soms te wensen over, waardoor het Zuid-Hollandse team zo tussen de verdedigers door kon rennen. Toch ging ondanks deze fouten in de dekking en aanvallende technische fouten de stand gelijk op (tot 8-8). Vervolgens sloeg DSS via Kim de Ruyter, die op de break-out ging, een gaatje van 4 punten (12-8). Maar Foreholte wist het verschil weer weg te werken tot een gelijke stand, waardoor bij het rustsignaal een score van 14-14 op het bord stond.

De dames van DSS moesten de 2e helft ‘het koppie erbij houden’ en meer het eigen spel gaan spelen. Dat hield in: in de dekking meer samenwerken, aanvallend druk zetten voor elkaar en geduld opbrengen voor een goede schotkans. Bijna de gehele 2e helft hield DSS een opgebouwde voorsprong van 2 punten vast (19-17, 21-19 en 23-21). Tien minuten voor tijd maakte DSS het verschil wat groter door aanvallend meer te bewegen zonder bal en de open ruimtes te benutten door in te starten (25-21, 27-23). Uiteindelijk werd het in Sporthal de Waterakkers niet zo spannend als de afgelopen 2 weken. De ploegen verlieten het veld met een stand van 28-24.

Op zaterdag 8 oktober zou DSS eigenlijk tegen VZV dames 2 spelen. Hun eerste team speelt die dag echter een Europacupwedstrijd. Daarom zal deze ontmoeting plaatsvinden op dinsdag 11 oktober om 20.00 uur in ’t Veld.

Doelpunten: Kim de Ruyter (10), Angelique de Groot (6), Ilse Groot (3), Roos van Hensbergen (3), Natasja de Vries (3), Maxime Sinnige (2) en Janna Langeveld (1).