BEVERWIJK - Het 100-jarige RKVV DEM mag steeds meer gaan geloven dat het eeuwfeest straks wordt gevierd met handhaving in de Derde Divisie. Woensdagavond wist de ploeg van interim-tainer Ron Bouman in de slotfase met 2-1 te winnen van het hoog geklasseerde Dongen. DEM heeft daardoor elf punten behaald uit de laatste vijf wedstrijden.

De zege was verdiend, zeker op basis van de eerste helft toen de thuisploeg een aantal goede mogelijkheden kreeg. De grootste daarvan was Maxwell Frimpong die zijn strafschop echter gekeerd zag worden door keeper Sprangers. Uit de daaropvolgende corner viel het doelpunt echter alsnog toen Twan Verswijveren de 1-0 tegen de touwen kopte. Ondanks het prima spel kon men de voorsprong niet vasthouden want op slag van rust zorgde Fatih Kamici voor de gelijkmaker.

Dongen, dat nog kansrijk was in de tweede periodestand, kon DEM na de rust niet weer verrassen. Achterin stond het uitstekend bij de Beverwijkers en men gaf niets meer weg al was men in balbezit vaak slordig. Dat een minuut voor tijd alsnog de volle buit werd gepakt zorgde voor ongekende vreugde. Uit een corner van Nino Klaver wist Ugur Kaya de winnende binnen te schieten: 2-1.

DEM houdt daardoor nu Hoogland en Westlandia op afstand die op de rechtstreekse degradatieplaatsen staan. De Bouman-equipe wil echter ook weg van de nacompetitieplaats en zal daar komende zondag in de thuiswedstrijd tegen het hoog geklasseerde OFC een volgende stap in willen zetten.