ECHT - Waar gaat dit toe leiden? De speler van trainer Kiri Kalaitzis blijven dit jaar verbazen met hele mooie resultaten. Nu moest EVV uit Echt er aan geloven. En niet met verkeerde cijfers. De eindstand die op het scorebord stond was veel zeggend, 0-3.


Alle drie de doelpunten kwamen van debutant Bilal Zejli (foto). Deze debutant is voor de vaste volgers van DEM geen onbekende speler. Maar hij speelt eigenlijk altijd in DEM 2. De linkerspits die snelheid en behendigheid koppelt aan een grote dosis werklust moest opdraven omdat de vaste linkerspits Kick de Goede vorige week geblesseerd uitviel tegen UNA. Zelden zal een trainer zo tevreden zijn geweest als nu. In zijn eerste wedstrijd gelijk 3x scoren is niet voor veel spelers weggelegd. En dat op 3e Divisie niveau. Ook dit is weer een bewijs dat de jeugdopleiding van DEM goed verzorgd is. Want Zejli komt gewoon voort uit de eigen jeugd en trainer Kalaitzis aarzelt dan ook niet om hem gewoon in een moeilijke uitwedstrijd in te zetten. De speler kwam als 2e jaars B junior bij Fortuna Wormerveer vandaan.

Ging het dan ook zo makkelijk als dat de eindstand doet vermoeden?
Het antwoord is duidelijk, het was beslist niet makkelijk. Al na 10 minuten moest rechtsback Tim uit den Boogaard zich laten vervangen. Eerst kwam hij in een duel waarbij het hoofd tegen hoofd was en kort daarna kreeg de ongelukkige uit den Boogaard een bal op zijn gebit met als gevolg dat er een stukje tand afbrak. Hij werd vervangen door Joey de Kruif. In deze periode scoorde DEM de 0-1. Daarna werd het een rommelige wedstrijd van 2 kanten. EVV probeerde met vooral fysiek spel tot resultaat te komen. Maar de gehele wedstrijd had de achterhoede van DEM, met de weer sterk spelende keeper Swen Verswijveren, er goed het oog in en de duels werden veelal gewonnen door zijn verdedigers. Rust 0-1.

Toen dezelfde Bilal Zejle in de 51e minuut de 0-2 op het scorebord liet aantekenen ging DEM iets meer behoudend spelen. Deels omdat EVV aandrong maar ook omdat de ploeg van Kalaitzis heeft geleerd van de vorige wedstrijden. Niet meer alleen hoog druk zetten maar gewoon wat inzakken en de tegenstander laten komen. Veel verder dan lange ballen en cross passes kwam de ploeg uit Echt echter niet. En de 3e goal van Zelje in de 89e minuut betekende uiteraard direct einde wedstrijd.

Maar daar hadden de spelers en supporters afgelopen zondag nog even geen aandacht voor. Zowel in de kantine bij EVV, waar de DEM spelers voor veel gezelligheid zorgden, alsook tijdens de terugreis heerste er alleen maar veel gezelligheid. Maar aankomende zondag kunnen de spelers van DEM weer echt aan de bak. Het sterke Jong ADO FC Den Haag komt op zaterdagmiddag om 17.00 uur op bezoek. Den Haag is waarschijnlijk een totaal ander team als die waar DEM op 8 december met 0-3 won. De reden is simpel, omdat ze in Den Haag tijdens de winterstop 8 nieuwe spelers hebben aangetrokken zodat het Jong team veel sterker is geworden. Getuige de laatste 9 wedstrijden die de Hagenaars speelden en 25 punten haalde. Kijken hoe de Wijkers zich daar tegen kunnen wapenen.

Vooralsnog ziet het er dit kalender jaar zeer goed uit.