BEVERWIJK - Na de 3 punten van vorige week tegen Westlandia hoopten de spelers van DEM dat de goede weg was ingeslagen.

Maar zowel in de 2e minuut als in de 47e minuut was DEM niet bij de les en Blauw Geel’38 profiteerde direct. Zonder Arvid Smit op de bank maar wel met Kevin Kalkman en Remko Hoek hadden beide trainers wel iets anders in gedachten. Hoe is het mogelijk dat dat de ploeg uit Veghel beide keren na 2 minuten kon scoren? De goal in de 2e minuut betekende echter niet dat DEM was geschrokken. Het tegendeel was eerder waar. De eerste helft van de wedstrijd domineerde DEM en creëerde met goed voetbal meerdere kansen. Maar zoals dit seizoen al eerder bleek ontbreekt het de ploeg uit Beverwijk aan een echte afmaker. Waar vorig seizoen Anthony van Dongen de doelpunten maakte daar ontbreekt het nu aan een opvolger. Voor deze positie waren eigenlijk Robert Groot en Jesse Arendse de beoogde vervangers. Maar door een langdurige schorsing van Groot en blessureleed van Arendse is daar nog niet veel van uitgekomen. Het veldspel van DEM zag er in de eerste helft heel goed uit. Met een gedreven en bewegelijk middenveld werden er zeker 3 grote mogelijkheden gecreëerd. Waarvan Daniel Man de grootste kans kreeg maar hij kopte jammerlijk in de handen van de reeds geklopte keeper.

Zowel Kick de Goede als Mehmet Gencer waren in de eerste helft door hun snelheid en loopvermogen een plaag voor Blauw Geel’38. Vooral Mehmet Gencer kreeg in de 1e helft 2 goed kansen. Helaas kon hij dat goede spel niet omzetten in doelpunten. Ruststand was 0-1. Toen in de 47e minuut de ploeg uit Veghel weer toesloeg was de wedstrijd eigenlijk gespeeld. Het goed spel van de eerste helft kon DEM niet meer op de mat leggen.

Had DEM in de eerste helft voldoende mogelijkheden dat kwam niet terug in de 2e helft.

Blauw Geel’38 kon in de 2e helft rustig uitlopen naar 0-4, voordat Tim uit den Boogaard zijn 4e strafschop van dit seizoen kon benutten. De 1-4 stond na 90 minuten op het scorebord.

DEM zal nu toch gauw punten moeten gaan halen anders wordt het moeilijk voor de Wijkers.

Aankomende zondag speelt DEM weer thuis tegen EVV uit Echt.

EVV staat op plaats 8 met slecht 4 punten meer dan DEM.