NAALDWIJK - Na 5 nederlagen op rij was DEM weleens toe aan 3 punten. Tegen het sterke Westlandia uit Naaldwijk knokte DEM zich naar een 0-2 overwinning. Maar eenvoudig ging dat allemaal niet.

Voor vertrekkend trainer Arvid Smit is het ook van groot belang om per 1 januari DEM op een mooie plek in de middenmoot achter te laten. Zoals bekend gaat Arvid Smit, als assistent bondscoach, naar het Nederlandse vrouwen team van de KNVB. Assistent worden bij het team van trainster Sarina Wiegman is een hele mooie kans voor Smit.

Maar eerst moet het eerste team van DEM uit de gevarenzone. Wat de spelers afgelopen zondag voor inzet op het veld legde was fantastisch. Na 20 minuten met 0-2 voorstaan was een geweldig begin. Door doelpunten van Timo Wolters en Bryan Herraez verraste de spelers van DEM vriend en vijand. Het stond in de 1e helft ook heel degelijk bij DEM en onder aanvoering, in de 1e helft, van uitblinker Mounir Mounji (foto) kwam DEM verrassend op voorsprong. De eerste helft kenmerkte zich vooral door goed georganiseerd spel van de Wijkers. Westlandia had wel veel balbezit maar werd nauwelijks gevaarlijk. DEM speelde compact en daar had de club uit Naaldwijk geen antwoordt op.

Westlandia kwam in de 2e helft anders uit de kleedkamer. Zonder echt goed voetbal zette ze DEM onder druk. Vooral op fysiek gebied moest DEM het afleggen maar met de inzet die de spelers ten toon spreidde bleef het elftal overeind. De achterste lijn kwam steeds meer onder druk te staan maar vocht zich geweldig door de negentig minuten heen. Niet alleen de achterste lijn vocht voor alles wat ze waard waren maar het hele team was bereid om voor een goed resultaat te vechten. Toch wil ik een speler apart benoemen en dat is Joey de Kruif, de aanvoerder is eigenlijk al 19 maanden geblesseerd en speelde zijn eerste wedstrijd dit seizoen. Als een echte aanvoerder nam hij het voortouw in de ploeg. Zijn mentaliteit is een voorbeeld voor het elftal.

Met steeds meer fysiek ingestelde spelers bij Westlandia werd het echt een man tegen man gevecht. Alle ballen werden hoog voor de goal van Swen Verswijveren gegooid maar hij heerste in het strafschopgebied, samen met zijn verdediging. Iedere speler van DEM gooide zich letterlijk voor de bal. De minuten kropen voorbij en alle supporters die DEM een goed hart toedroegen verlangde naar het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter De Cock.

Na 90 slopende minuten was de uitbarsting van vreugde heel begrijpelijk. Als het team het kan opbrengen om iedere wedstrijd zo te strijden komt het met DEM echt wel goed. Uitblinkers mogen niet genoemd worden, of het moet het hele team zijn.

Naarmate de wedstrijd vorderde ging Westlandia verdedigend meer risico nemen. Invaller spits Mike Adrichem kreeg nog een hele mooie mogelijkheid om de bevrijdende en waarschijnlijk ook de beslissende 3e goal te maken. Maar hij kon de goeie kans die hij kreeg helaas niet benutten.

De druiven waren zuur in Naaldwijk maar de vreugde bij DEM was heel groot. En de punten werden ingepakt en mee terug genomen naar Beverwijk. Het zou zo maar kunnen zijn dat de spelers dit nodig hadden om de komende 5 wedstrijden onder leiding van Arvid Smit het jaar goed af te sluiten, zoals Smit het verdient.