BEVERWIJK - Wat een mooie wedstrijd werd er op de mat gelegd door de RKvv DEM. De koploper uit Zieuwent kwam op bezoek. Waar vooraf toch enige vrees bestond voor RKZVC bleek achteraf dat DEM zijn draai definitief heeft gevonden in De Hoofdklasse. Wat een sterke wedstrijd speelde DEM op deze zondag. Vanaf minuut 1 liet DEM er geen (kunst) gras over groeien en de bedoeling werd direct duidelijk. In een hoog tempo en vol druk zetten op de tegenstander. Over het hele veld speelde de ploeg van trainer Arvid Smit hoge pressing. RKZVC kwam niet aan voetballen toe door een goed spelende ploeg van Smit.

De eerste 10 minuten had DEM al verschillende mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar goed keepers werk van Huib Jonkman en kansen missende spelers van DEM voorkwam dat. Maar na 11 minuten was hij volkomen kansloos op een zeer fraaie bal van Anthony van Dongen. Deze kwikzilverige aanvaller kwam vanaf links naar binnen en kapte zijn directe tegenstander uit. Van Dongen deed nog 2 stappen naar binnen toe en haalde toen vernietigend met rechts uit. De bal sloeg in de bovenhoek binnen.

Volkomen verdiend. Dat DEM niet verder kon scoren kwam vooral door eigen doen. Verder was de keeper een sta in de weg en mistten de spelers van DEM te veel mogelijkheden. De voorbereiding was vaak erg goed maar de afwerking liet te wensen over. Maar als ook dat aspect beter wordt dan kan je je afvragen welke uitslag er op het scorebord had gekomen. Nu stond er met de rust een 1-1 stand op het scorebord. Een fantastische goal van topscorer Stokhorst bracht deze stand op het bord. Bijna vanaf de middenlijn schoot de aanvaller over doelman Swen Verswijveren heen. Verder kwam RKZVC niet. Zeker niet toen er een speler uit Zieuwent na ruim 44 minuten met een 2e gele kaart de kleedkamer mocht opzoeken.

Dat Cijntje nog wedstrijdritme mist na 4 wedstrijden schorsing mag niet vreemd zijn maar als dat ook weer beter wordt kunnen we nog veel mooie momenten gaan verwachten. Cijntje kreeg voor rust een prachtige kans maar zijn stift werd goed gekeerd door de keeper. Verder was de gemiste kans van Twan Verswijveren in de 44e minuut het benoemen waard. Met links kwam de centrum verdediger inglijden. De bal ging net naast.

Na rust eenzelfde spelbeeld maar ook het missen van kansen bleef doorgaan. Zelfs 2 ballen op de paal en de lat stonden een grotere voorsprong in de weg. Tegen 10 man was het dan ook logisch dat Arvid Smit meer risico’s ging nemen. Hij wisselde verdediger Tim uit den Boogaard voor centrumspits Mike Adrichem. Lang hoefde Adrichem niet op zijn moment te wachten, met zijn 1e balbezit na een mooie voorzet van rechts kapte hij een verdediger uit en schoot laag en hard binnen. Deze 2-1 voorsprong leverde een enorme opluchting op zowel binnen het veld als ook bij het talrijke publiek buiten het veld. Het geloof in een goed resultaat bij RKZVC verdween vanaf dat moment. En het was dan ook logisch dat de 3-1 op het scorebord kwam. Een mooie interceptie door Mehmet Gencer op eigen helft die de bal speelde naar Mike Adrichem en Adrichem die meteen Van Dongen wegstuurde. Alleen op de keeper af en hem simpel omspelen leverde Van Dongen zijn 2e goal op.

Uitblinkers opnoemen heeft na zo’n sterke wedstrijd geen zin. Iedere speler leverde een puike prestatie en zowel spelers als publiek gingen zeer tevreden naar huis of naar de kantine.

Voor de Wijkers staat er volgende week zondag weer een mooie wedstrijd op het programma. DEM speelt uit tegen SDO uit Bussum. Deze ploeg staat 2 punten achter op DEM maar heeft ook 1 wedstrijd minder gespeeld. Dus iedereen bij DEM weet wat er te doen staat.