HARKEMA - De wisselvalligheid van RKVV DEM bezorgt trainer Ron Bouman regelmatig hoofdbrekens, maar zaterdag bleef de Beverwijker formatie weer eens aan de goede kant van de score door de uitwedstrijd bij het hoger geklasseerde Harkemase Boys met het kleinst mogelijke verschil te winnen: 0-1.


De broodnodige zege kwam DEM goed van pas aangezien het nog een aantal punten nodig heeft om zich definitief veilig te spelen in de derde divisie. In Friesland toonde de Bouman-equipe zich weer eens een waar collectief, al zal de oefenmeester graag zien dat dit wekelijks gebeurt. DEM speelde in ieder geval compact en gaf nauwelijks iets weg en sloeg zelf kort na rust toe. Opnieuw via een doelpunt van Bryan Herraez Callego, die op aangeven van Raymond de Waard voor de derde week op rij scoorde.

Het bleek uiteindelijk de enige treffer van de wedstrijd en daarin had ook keeper Swen Verswijveren een groot aandeel toen hij in de slotminuut een strafschop van Harkemase Boys uit zijn doel wist te ranselen.

DEM speelt komende zaterdag in eigen huis wederom een belangrijke wedstrijd als concurrent DVS '33 op bezoek komt.