UTRECHT - Een plaatsje in de subtop of in de middenmoot van de Derde Divisie was de inzet voor DEM voor het duel bij Hercules. Het werd het laatste want de ploeg van Ron Bouman ging in Utrecht met 2-0 onderuit.


DEM staat zodoende op een negende plaats met veertien punten uit de eerste tien competitiewedstrijden. De Beverwijkers mogen zich dat zelf aanrekenen al wist men dat Hercules een sterke tegenstander was. Maar de Bouman-equipe kwam al ongelukkig op achterstand toen keeper Swen Verswijveren zich verkeek op een vrije trap van pakweg deritg meter van Oussama Lahri.

Na de rust kregen de gasten een tweetal goede kansen via Timo Wolters en Thom de Vries, maar beiden misten het doel. Het brak DEM uiteindelijk op want een kwartier werd slecht uitverdedigen afgestraft. Sem van Amersfoort probeerde de voorzet van Pieters nog wel te onderscheppen, maar gleed hierbij de bal ongelukkig in eigen doel.

Voor DEM resten deze week twee thuiswedstrijden. Komende woensdag mag men proberen een ronde verder te komen in de landelijke KNVB-beker als Hoogeveen op bezoek komt en zaterdag ontvangt men in competitieverband Kampong.