NAALDWIJK - Na 90 minuten stond de stand van 1-1 op het scorebord in Naaldwijk. Vooraf hadden de meeste supporters, spelers en technische staf waarschijnlijk getekend voor een punt. Op een doodstil sportpark in Naaldwijk kwam DEM voortreffelijk voor de dag. Ondanks dat aanvoerder Twan Verswijveren, spits Jesse Arendse, verdediger Maxwell Frimpong en Kick de Goede nog steeds geblesseerd waren en Michael Obioha geschorst was kwam er een zeer gemotiveerd team binnen de lijnen.

Daarbij gevoegd dat trainer Kiri Kalaitzis gemeend had om Daniél Man en Cerilio Cijntje op de bank te zetten gaf een totaal andere ploeg op het veld. En toch stond er en echt team.

Het spelbeeld gaf aan dat DEM ook nu weer hoog druk ging zetten en Westlandia daar erg veel moeite mee had. Er kwamen kansen en mogelijkheden voor het jonge team. Daarbij gevoegd dat de verdediging stond als een huis olv Sem van Amersfoort en keeper Swen Verswijveren. De keeper liet in de beginfase zien wat voor kwaliteiten hij heeft door een vrije trap van Westlandia uit de bovenhoek te ranselen.

Maar zeker mag de totale verdediging een compliment krijgen. De jongelingen, Jesse Verswijveren (foto), Bryan Herraez Gallego en Jeremy van Gelderen speelden alsof ze al jaren in deze samenstelling speelden. Ook zij lieten zich aanvallend meerdere malen zien en stichten regelmatig gevaar in aanvallend opzicht. Voeg daarbij dat het middenveld meer in balans was en dat verklaarde veel van het overwicht wat DEM had.

Dat DEM op voorsprong kwam door Bilal Zelji was niet meer dan dik verdiend. Als we DEM iets mogen verwijten is het dat zij Westlandia niet al voor rust op een definitieve achterstand hadden gezet. Mogelijkheden genoeg. Maar als je zelf niet scoort krijg je de deksel op je neus. In de 44e minuut werd een corner fraai ingekopt en was keeper Verswijveren volledig kansloos.

Ook in de 2e helft domineerde DEM, zodat een overwinning voor de Wijkers eigenlijk niet kon uitblijven.

Helaas voor de ploeg van Kalaitzis lukte het niet. Wat verder misschien een verlies zal zijn is de blessure die Anthony van Dongen heeft opgelopen. Zoals het er nu naar uitziet kan hij misschien tegen Kozakken Boys (woensdag 7 oktober) alsook a.s. zondag tegen OFC uit Oostzaan niet meedoen.

Op de vraag aan trainer Kalaitzis wat hij erger vond, de nederlaag van 1-6 tegen UNA of dit gelijke spel tegen Westlandia gaf hij spontaan als antwoord “dit gelijkspel vind ik erger”. Dit hadden 3 punten moeten zijn.