BUSSUM - Met de fantastische wedstrijd van vorige week tegen RKZVC nog vers in het geheugen, stond deze zondag SDO uit Bussum op het programma. Deze tegenstander staat op de ranglijst net achter DEM en dus is het zaak ook deze wedstrijd de punten te pakken om de tweede plaats veilig te stellen.

De wedstrijd begint voor DEM echter heel slecht. Al in de eerste minuut, DEM heeft nog geen bal aangeraakt, is het raak. Een persoonlijke fout achterin en DEM kijkt tegen een 1-0 achterstand aan. Een slechter begin is niet denkbaar. Onbegrijpelijk is ook het spel daarna. DEM komt niet in zijn spel op het natte gras. Het spel is slordig, passes komen niet aan, aannames niet goed, wat is er aan de hand met de mannen van trainer Arvid Smit?

Het duurt even voordat DEM een echte kans krijgt. Pas in de 17e minuut lukt het van Dongen over links door te breken. Hij wordt neergehaald in de zestien meter, maar de scheidsrechter ziet er geen strafschop in.Direct daarna een grote kans voor SDO. Swen Verswijveren kan nog net redding bieden.

In de 34e minuut een prachtige actie van Gencer. Hij speelt zichzelf prima vrij en komt alleen op de keeper. Zijn schot mist echter kracht en de keeper van SDO kan de bal blokken. De grote kans op de gelijkmaker gaat hiermee verloren.Direct daarna weer een grote kans voor DEM. Cijntje breekt door op rechts, de voorzet is op maat, maar de bal stuitert door op het natte gras en van Dongen krijgt de bal tegen zijn scheenbeen, de inzet gaat naast.

In de 44e minuut, net voor rust, is het SDO dat met een lijp afstandsschot keeper Verswijveren verschalkt. De bal gaat over de DEM-keeper en belandt in de goal. DEM gaat met een 2-0 achterstand de rust in.DEM zal echt uit een ander vaatje moeten tappen wil het nog iets willen veranderen.

In de tweede helft lijkt DEM iets meer grip te hebben op de wedstrijd. Een goede steekbal van Man op Adrichem. Adrichem, die samen met Kuijs in de tweede helft zijn gekomen voor Gencer en Zantman. Er wordt hands geclaimd door de spelers van DEM, maar ook deze keer wil de scheidsrechter de bal niet op de stip leggen.

In de 58e minuut is het dan eindelijk raak. Een lange bal van DEM die achter de verdediging valt en door Anthony van Dongen wordt opgepakt. Hij omspeelt de keeper en schiet de aansluittreffer prima in. Maar lang kan DEM niet van de goal genieten, Drie minuten later is het SDO dat met een prima voorzet bij de eerste paal de voorsprong op 3-1 uitbouwt. DEM probeert het dan nog wel en krijgt ook nog kansen. Een bal op de lat en nog wat kansen voor Cijntje, Adrichem en van Dongen. Maar het is niet genoeg. DEM verliest en moet de punten in Bussum achterlaten. Het team van trainer Smit kan veel beter, maar vandaag zat het er niet in. Op de ranglijst neemt SDO de tweede plaats over van DEM, dat naar de derde plek verhuisd.

Volgende week, thuis tegen Hollandia, zullen de Wijkers sterker moeten starten om de winst te behalen.