BEVERWIJK - RKVV DEM heeft zich met de nodige moeite geplaatst voor de tweede voorronde van de KNVB-beker. Op eigen veld werd tegenstander XerxesDZB pas na de verlenging geklopt door een benutte strafschop van Thom de Vries.

De ploeg van trainer Ron Bouman had in de 113 minuten daarvoor de nodige moeite gehad met de Rotterdammers die vooral bezig waren om het spel van de Beverwijkers te ontregelen. Het leverde geen leuk schouwspel op, waarbij er vooral veel overtredingen en irritaties plaats vonden. De thuisploeg moet het echter ook aan zichzelf wijten want de Bouman-equipe hanteerde onder een stralende zomerzon een te laag tempo op de tegnstander pijn te doen. Men kreeg wel een aantal mogelijkheden, doch de Rotterdammers kwamen nooit echt in gevaar. Aan de andere kant moest ook keeper Swen Verswijveren een aantal malen handelend optreden.

Nadat er in de reguliere speeltijd niet werd gescoord viel de beslissing uiteindelijk in de tweede helft van de verlenging toen invaller Julen Calle Solbes binnen de zestien werd gevloerd. Thom de Vries toonde zich vervolgens koelbloedig vanaf elf meter door keeper Hagendijk te passeren. Het leverde bij de gasten nog meer irritaties op en de rode kaart die Harald Vrolijk na een harde charge in de slotfase kreeg was dan ook terecht.

DEM trok zodoende de zege over de streep en mag als het ook de volgende voorronde overleeft dromen van een tegenstander uit het betaalde voetbal. Daarvoor mag men zich eerst op de competitie in de Derde Divisie richten, want komende zaterdag wacht al de zware uitwedstrijd bij Urk.

KNVB-BEKER 1e voorronde

RKVV DEM - XerxesDZB 1-0 n.v.

113. Thom de Vries (pen.) 1-0

Foto's: DP Sportfotografie