HARDENBERG - Hoe is het toch mogelijk dat je 2 punten zomaar “weggeeft”. Het was inderdaad weggeven wat de spelers van trainer Kiri Kalaitzis deden in Hardenberg.


Tijdens de 1e helft van de wedstrijd speelde DEM dermate sterk dat de spelers HSC’21 na een half uur spelen blij waren dat er nog maar 0-2 stond. De Wijkers heersten als nooit tevoren in de 3e Divisie. Het druk zetten door de voorhoede leidde er toe dat een terugspeel bal simpel door Cijntje werd onderschept en koel werd afgerond, 0-1. Dit alles al na 13 minuten. Toen een paar minuten later (15e minuut) Brian Herraez de 0-2 op het scorebord zette kreeg DEM loon naar werken. Het gehele team wist wat er van ze gevraagd werd en dit was voetbal wat er lange tijd door DEM niet op de mat was gelegd. Voor de toch nog talrijke supporters van DEM was het heerlijk om naar te kijken. Enige smet was de gele kaart in de 15eminuut van Michael Obioha. De voorstopper ging door op de keeper na een schot van afstand van Cerilio Cijntje. Obioha tikte de keeper aan en kreeg een terechte gele kaart. Een kaart met gevolgen zo zou later blijken.

Na deze twee doelpunten bleef DEM heersen en het wachten was op meer doelpunten. Voor Mounir Mounji had het geen probleem moeten zijn toen hij fraai voor de keeper werd gezet. Alle Demmers stonden eigenlijk al te juichen maar helaas raakte Mounji de bal slecht en de keeper kon de bal simpel oppakken. Maar DEM bleef goed en spelen en ook kansen creëren, maar helaas scoren deden ze voor rust niet meer. Toen alle toeschouwers eigenlijk al richting kantine liepen scoorde HSC’21 na een verwarrende situatie de aansluiting treffer. Rust 1-2. En dat in plaats van een stand van minimaal 0-3 met de rust.

Iedereen verwachtte dat de spelers uit Hardenberg fel uit de startblokken zouden komen, maar dat viel erg mee. DEM werd iets teruggedrukt maar veel moeite had DEM niet. Totdat, na 60 minuten spelen, Obioha zijn 2e gele kaart kreeg en met rood naar de kleedkamer moest. Kalaitzis reageerde direct en bracht Tim uit den Boogaard in de ploeg zodat Joey de Kruif weer centraal achterin ging spelen en Uit de Boogaard zijn vertrouwde plek op rechts weer innam.

Veel veranderde er niet in het spel. HSC’21 kon de numerieke meerderheid niet echt in kansen om te zetten. Ze brachten een boomlange spits in het veld en de rest van de ploeg wist wat het moest doen. Lange en hoge ballen voor de goal van Swen Verswijveren was het simpele recept.

Maar toen DEM een vrije trap kreeg, net buiten het strafschopgebied, krulde Cijntje de bal perfect langs de vertwijfelde duikende keeper. De 1-3 zou genoeg moeten kunnen zijn. Kiri Kalaitzis moest de moe gestreden Cijntje en de licht geblesseerde Mehmet Gencer vervangen en daardoor moest DEM terug. Terwijl de 90 minuten al op het scorebord stond ging DEM toch ten onder, de 2-3 mocht nog maar toen de 3-3 in de 95e minuut op het scorebord kwam zakte alles wat DEM was spreekwoordelijk door de grond.

Achteraf kan je alles dood analyseren en wijzen naar elkaar maar dat heeft totaal geen zin. Op zondagmiddag moest je er met niemand van de selectie over praten maar als alles deze week wordt nabesproken zal iedereen de positieve kanten van deze wedstrijd moeten koesteren. Op deze manier spelen geeft voor eenieder het inzicht dat we ons kunnen en moeten handhaven. Na de winterstop heeft deze groep uit 3 wedstrijden 5 punten gehaald, en iedereen weet dat het er 7 hadden moeten zijn.

DEM doet weer mee, en zoals Arvid Smit altijd heeft gezegd, “de spelers hebben veel geleerd” en dat brachten ze nu in de praktijk. Zondag moet de ploeg van Kalaitzis tegen Quick uit Den Haag en kunnen we zien of deze progressie zich voortzet. Op deze manier ziet de toekomst er goed en positief uit.